Ξεκινούν οι συναυλίες και τα σεμινάρια στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Μ.Χατζηδάκις’ της ΦΕΞ/11 και 12 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο το Micro-μ κινηματογραφικό φεστιβάλ

 

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του φετινού φεστιβάλ της ΦΕΞ ‘Η Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι’, το οποίο θα ολοκληρώσει και τη φετινή 14η περίοδο, το Νοέμβριο.

Αύριο Παρασκευή , στις 21:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης  ‘Οικία Μ.Χατζηδάκι’, θα δοθεί η συναυλία με τη βιολονίστα Σ.Σπύρη και τον πιανίστα Α.Κωστάντακη, και οι δυο φοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΦΕΞ , κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος, οι συναυλίες θα συνεχισθούν μέχρι και το τέλος του φεστιβάλ ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σημαντικά σεμινάρια, όπως το σεμινάριο για τις  πολιτισμικές αναγνώσεις της μουσικής και της ζωγραφικής, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα δίωρα για το ευρύ κοινό, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Τέλος, ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, από τις 18:30 μέχρι τις 23:00, θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro - μ 2019 , στο οποίο τα τελευταία χρόνια συμμετέχει μέσω της κινηματογραφικής λέσχης της ΦΕΞ και η Ξάνθη.

Η κεντρική εκδήλωση με το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Το κινηματογραφόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική μικρού μήκους ταινία , η οποία θα ανακοινωθεί την ίδια βραδιά της ψηφοφορίας σε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις.

Για περισσότερες πληροφορίες , τόσο για τις εκδηλώσεις που αφορούν το φεστιβάλ ‘Η Ξάνθη του Μ.Χατζηδάκι’ , όσο και το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro – μ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Λαογραφικού Μουσείου, 25410-25421.

Ακούστε τον κ. Π.Ξανθόπουλο.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά