Ανδρέας Χρηστίδης. Σε Δήμο Ξάνθης, στον Α.Σ. Τάεκβοντο “Ορέστης Βασίλης” Ξάνθης και σε όλη την υδρόγειο.

 

Στις σημαντικές επιτυχίες σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, ο προπονητής του Α.Σ. Τάεκβοντο “Ορέστης Βασίλης” Ξάνθης, Ανδρέας Χρηστίδης.

Προπονητής σήμερα, κορυφαίος αθλητής όμως για δεκαετίες χθες, είχε τη δυνατότητα αλλά και την ενέργεια να εκπροσωπήσει την Ξάνθη σε πανελλαδικά πρωταθλήματα και να αποκομίσει σημαντικές διακρίσεις, αλλά και τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο με την κατάταξη να τον φέρνει 5ο στο παγκόσμιο στερέωμα του Αθλήματος μετά από 17 χρόνια τριβής και άοκνης προσπάθειας  με τον αγαπημένο του  προπονητή τον Δημήτρη  Ζώη, στον οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε οφείλει πολλά….

Στο Δήμο Ξάνθης

Ο Ανδρέας Χρηστίδης, δημιουργικά ανεξάντλητος, σήμερα βρίσκεται και στο δυναμικό του Αθλητικού τομέα του Δήμου Ξάνθης όπου κάθε μέρα απασχολεί αθλητικά και όχι μόνο τους Δημότες Ξάνθης που έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα γυμναστικής,  άσκησης και άμυνας, με πολλές εξορμήσεις και ενδυνάμωση όχι μόνο του σώματος αλλά και του μυαλού.

Το τμήμα είναι ανοιχτό για όλους και αρκεί κάποιος για να εγγραφεί και να παρακολουθεί καθημερινά το τμήμα, να πληρώνει συμβολικά 10 ευρώ/ μήνα,  στο ταμείο του Δήμου Ξάνθης.

Η συγγραφή

Ο Ανδρέας Χριστίδης έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο : «Taekwondo Και Παιδί, 230+ Παιχνίδια Και Ασκήσεις»

Ένα σύγγραμμα σύγχρονο και χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε προπονητή, γυμναστή, νηπιαγωγό αλλά και τελειόφοιτο φοιτητή ΤΕΦΑΑ που έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες καθώς είναι το μοναδικό στο χώρο αυτόν. Ένα πόνημα που  λαμβάνοντας υπόψιν το σπουδαίο ρόλο του παιχνιδιού στην ψυχοκινητική εξέλιξη του παιδιού, το βοηθά ώστε να  αναπτύσσει  παράλληλα κινητικές ικανότητες – δεξιότητες πλάθοντας χαρακτήρα και οριοθετώντας συμπεριφορές διαμέσου κανόνων. 

Αναφορικά με την πρόσφατη επιτυχία του Συλλόγου στη Βουλγαρία, σημείωσε πως συμμετείχε με 6 αθλητές και συγκομιδή 3 χρυσά κι ένα χάλκινο, ενώ το χαρακτήρισε ως πρωτάθλημα προετοιμασίας ενόψει του Πανελληνίου Παίδων Κορασίδων που θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου.

Ακούστε:

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά