Τριαντάφυλλος Βαΐτσης. Ένας στην Ελλάδα, στους 15 του κόσμου. Έκθεση στην Taiwan.

 

Από το 2010 τα παιχνίδια και οι πειραματισμοί με τις σκιές ξεκινούν και ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης βάζει στους στόχους του να γεννήσει δύο ταυτόχρονα σκιές από ένα αντικείμενο.

Με το πλήρωμα του χρόνου επιτυγχάνει το στόχο του και έργα του ξεκινούν να φωτίζουν σκιές δίνοντας μια αίσθηση συνθέσεων και αντιθέσεων.

Στην οδό Ορφέως στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης έχει στήσει το εργαστήρι του και τον εκθεσιακό του χώρο, κάθε ημέρα υποδέχεται επισκέπτες της Ξάνθης και τους ξεναγεί στους χώρους του, εξηγεί τις πηγές έμπνευσης του και τον τρόπο μετουσίωσης της ιδέας σε έργο, σε αποτέλεσμα, σε καλλιτεχνική δημιουργία.

Η συμμέτοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, σε γεγονότα παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας, δίνουν στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το έργο του και να αναζητά   διαρκώς συνθήκες έκφρασης,  σε θεματικούς κύκλους που ορίζει, επεκτείνοντας τους ορίζοντες και τις απαιτήσεις, στις προτάσεις που διαρκώς δέχεται, ανεβάζοντας τον πήχη στο δημιουργικό αποτέλεσμα.

Γράφοντας αυτές τις γραμμές  συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι δυνατόν να περιγράψουμε το έργο αλλά και την ενέργεια που εκπέμπει ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης καθώς η παρουσία του σε καθηλώνει, για το λόγο αυτό, ακούστε τον.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη:        Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια:     Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά