"Ολυμπιακή Φλόγα" από το 1985 έως σήμερα. Αργυρός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης.

Το 1985 ο Αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιακή Φλόγα» ιδρύεται στην Ξάνθη από τον Θεόδωρο Ηλιάδη και με συνέπεια υπηρετεί για περισσότερο από 3 δεκαετίες την Ελληνορωμαϊκή πάλη σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Η συστηματική και υπεύθυνη  δουλειά,  δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, ο ιδρυτής και προπονητής της «Ολυμπιακής Φλόγας» Θεόδωρος Ηλιάδης,  μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να χαιρόμαστε με τις διακρίσεις και τα μετάλλια που φέρνουμε στην Ξάνθη. Δεν είναι όμως, αυτό από μόνο του, που μας κάνει υπερήφανους για τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Ξάνθη. Ο πρωταρχικός στόχος για το σύλλογο είναι από τα 6-7 χρόνια των μικρών παιδιών που ξεκινούν να ασχολούνται με το άθλημα,  να διαμορφώσουν χαρακτήρα, να αντιληφθούν βαθιά μέσα τους το τι σημαίνει αγώνας, το τι σημαίνει αγωνίζομαι, όχι μόνο στο πεδίο, αλλά μέσα στη ζωή. Το τι σημαίνει πέφτω αλλά και το τι σημαίνει σηκώνομαι , πατάω στα πόδια μου και συνεχίζω…..

Ο Φάνης Μπατζακίδης που ξεκίνησε και αυτός ως νεαρός αθλητής της Ελληνορωμαϊκής στην «Όλυμπιακή Φλόγα» το 1985, με δάσκαλο τον Θεόδωρο Ηλιάδη, σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ανάμεσα στις προτεραιότητες που θέτει και το βάζει ψηλά στην ατζέντα ερχόμενος σε επαφή και με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, είναι να αποτελέσει  μόνιμο κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας η Ξάνθη και οι αθλητές της Εθνικής μας να προπονούνται στην πόλη μας. Αυτό θα λειτουργήσει ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ξάνθη, όπως και για την ομάδα μας που θα έχει τη δυνατότητα να συμπροπονείται με αθλητές υψηλότατου επιπέδου.

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε το Δήμο Ξάνθης για τη διαχρονική στήριξη στο άθλημα με το προπονητήριο στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη που είχε τη διάθεση να ζητήσει και να συγχαρεί τον 15χρονο Αλέξανδρο Μπατζακίδη, που γύρισε με Αργυρό Μετάλλιο στα 62 κιλά, από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα παμπαίδων που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 6 Οκτωβρίου 2019, στη Βουλγαρία, ενθαρρύνοντας τον αθλητή και τον σύλλογο στις δραστηριότητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Οκτωβρίου 2019 η Ολυμπιακή Φλόγα θα έχει ακόμη μια παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Νίκο Ιωσηφίδη που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωφών  στη Λευκορωσία .

Αναλυτικά ακούστε:

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά