Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τελέστηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για το Έπος του 40 με θέμα «Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής», η οποία λειτουργεί από Δευτέρα 21 Οκτ έως Παρασκευή 01 Νοε ΛΑΦ Ξάνθης. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό, αρχειακό υλικό και εκθέματα από την προσωπική συλλογή του κ. Νικόλτσιου Βασίλειου.

Τον αγιασμό στα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονας, ο οποίος μαζί με τον Δκτη Δ΄ΣΣ, Αντγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Αντιπχη Ξάνθης Νικόλαο Ευφραιμίδη και τον Δήμαρχο Ξάνθης, Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελη έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μπάντα και η χορωδία του Δ΄ΣΣ με τραγούδια του έπους του 40.

Την έκθεση επισκέπτονται καθημερινά σχολεία, σύλλογοι και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά για την ιστορία του Πολέμου του 1940 μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο. Η Έκθεση λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00.       

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά