Μπουρκάν Μπόζ και Χρυσούλα Βασιλειάδου: Στηρίξτε το Bazaar του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι μαθητές, εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, Χρυσούλα Βασιλειάδου και Μπουρκάν Μποζ, που με την αλληλεγγύη τους διεκδικούν να πάνε στην επταήμερη εκδρομή του σχολείου τους όλοι οι μαθητές.

Η επταήμερες εκδρομές έχουν κάποιο κόστος που δεν μπορούν να το σηκώσουν όλες οι οικογένειες των μαθητών ώστε να μπορούν να μετέχουν στις εκδρομές αυτές. 

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 από τις 10:00 έως τις 14:30 Bazaar στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μπροστά στο Δημαρχείο,  με διάθεση χειροποίητων  εδεσμάτων, γλυκών, βιβλίων και πολλών  χρηστικών αντικειμένων, ώστε από τα έσοδα να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό που θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο έξοδο της εκδρομής για τα παιδιά τους, με στόχο κανένας συμμαθητής τους και καμία συμμαθήτριά τους να μη μείνει πίσω, στην Ξάνθη και όλες και όλοι να ακολουθήσουν την εκδρομή.

Τα παιδιά συνόδευε η εκπαιδευτικός τους κ. Αγοραστού που όμως επέλεξε να μη συμμετέχει στην συνέντευξη, λέγοντας ότι τα παιδιά έχουν τις ευαισθησίες τους και πήραν αυτή την πρωτοβουλία και αυτά υποστηρίζουν άξια την πρότασή τους.  Εμείς οι εκπαιδευτικοί, μας είπε, απλά ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τις δημιουργικές τους πρωτοβουλίες.

Ακούστε τα παιδιά με πόση λεπτότητα, διακριτικότητα και αλληλεγγύη εκφράζουν το αίτημά τους στην τοπική κοινωνία να στηρίξει την ιδέα τους: 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά