Π. Αμβροσιάδης: Ημέρα μνήμης, ευγνωμοσύνης για τους νεκρούς ήρωες, αστείρευτης ψυχικής αντοχής, αισιοδοξίας για το μέλλον, η 28η Οκτωβρίου

 

Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης στέλνει το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, αγγίζοντας την ευαίσθητη, ρωμαλέα, περήφανη, τολμηρή  και ελπιδοφόρα ψυχή του Έλληνα.

Ακούστε τον.

 

«Ημέρα του Όχι»

Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα του Όχι», κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, υπογραμμίζοντας  την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του άξoνα.

«Το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει την τροχιά της ιστορίας, τόνισε ο βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ σημειώνοντας  ότι,  είναι υπερήφανος για το  ψήφισμα, το οποίο «μας επιτρέπει να σταθούμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες».

Ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που αποδίδει «φόρο τιμής» στο τολμηρό «Όχι» και τον ηρωισμό του ελληνικού λαού. «Το παράδειγμα που έθεσαν, τότε και τώρα, χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα ανέφερε πως το συγκεκριμένο ψήφισμα γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία. Όπως σημείωσε «δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε ως λαός και βοηθάει να πορευτούμε προς τα εμπρός».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά