Η εικαστική δουλειά των μελών του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας , παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας,  σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία.

Τίτλος της Έκθεσης: «Δρόμος, τόπος, χώρος»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1Νοεμβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π».

Την επιμέλεια έκθεσης έχουν οι κ.κ.: Βασίλειος Μακέδος, ιστορικός τέχνης και Αντώνης Βαρβατσούλιας, πολιτισμικός ερευνητής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ιστορικός τέχνης , κ. Βασίλειος Μακέδος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για την έκθεση, γνωστοποίησε ότι είναι η δεύτερη κατά σειρά συλλογική έκθεση με συμμετοχές καλλιτεχνών από γειτονικούς νομούς -προηγήθηκε έκθεση με έργα  εικαστικών από το νομό Ροδόπης- που διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος με στόχο την ανάδειξη του εξαιρετικού τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού. Θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές εκθέσεις, ενώ ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος σκοπεύει να παρουσιάσει τις εκθέσεις αυτές και σε άλλες πόλεις της Α.Μ-Θ.

Ο κ. Μακέδος κάλεσε το κοινό της Ξάνθης να επισκεφθεί την έκθεση και να συμπροβληματιστεί με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρενέβη ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και ένας από τους εικαστικούς που θα παρουσιάσουν έργα τους στην έκθεση, ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης, ο οποίος εξήγησε ποια ήταν η πηγή έμπνευσης των δημιουργών, οι οποίοι φιλοτέχνησαν τα έργα τους πάνω στο τρίπτυχο ‘δρόμος-τόπος-χώρος’ ,  την περίοδο που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση απογευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 21:00 και πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως με τη Γραμματεία του Ι.Θ.Τ.Π στο τηλ. 25410-29282.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά