Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μηνύματα ετοιμάζουν οι ‘Αδέσποτοι Φίλοι’: βιβλιοπαρουσίαση και γιορτή υιοθεσίας κουταβιών.

-Διήμερο εκδηλώσεων για να ακουστεί η φωνή των αδέσποτων διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου οι “Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης” με την παρουσίαση βιβλίου αλλά και τη γιορτή υιοθεσίας.

-Το Σάββατο στις 18:00 στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου, στο καφέ La Mariposa θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου με τίτλο “Η Μεγάλη Επιστροφή. Το Βασίλειο των ακηδεμόνευτων ζώων”.

 

Για το μήνυμα που δίνει το βιβλίο μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο η πρόεδρος των Αδέσποτων Φίλων, κα Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου, η οποία και θα συντονίσει την παρουσίαση. Όπως είπε κάθε σελίδα του είναι και ένα μήνυμα με ηρωίδα την σκυλίτσα Διώνη, που βρέθηκε κακοποιημένη και πλέον πρωταγωνιστεί στις σελίδες του βιβλίου και μας δείχνει μαζί με τους φίλους της τα υπόλοιπα ζώα, τον τρόπο που θέλει να τους συμπεριφερόμαστε οι άνθρωποι ως κυρίαρχα όντα του πλανήτη.

Η κα Τζεμπραηλίδου σημείωσε ότι διαβάζοντας το βιβλίο θα σαλπίσει μέσα στην ψυχή και τον νου μας το ερώτημα τί κάνω εγώ εδώ, τί κάνω γι αυτόν τον πλανήτη, θα αλλάξει τη συνείδησή μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε..

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χαράλαμπος Καϊτεζίδης και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Έλλη Πόλα.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο θεατράκι της πλατείας από τις 11:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή υιοθεσίας με οικοδεσπότες την ηρωίδα του βιβλίου την Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο, οι οποίοι θα περιμένουν με μεγάλη χαρά μικρούς και μεγάλους για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Η κα Τζεμπραηλίδου απήυθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τεχνολογία
Τοπικά