‘Τα τετράδια της Πόλης’, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ε.Βογιατζή, εγκαινιάζεται σήμερα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζιδάκι’.

Μνήμες και εικόνες από αφηγήσεις “ζωνταντεύουν” μέσα από πίνακες ζωγραφικής της εικαστικού Ειρήνης Βογιατζή και παρουσιάζονται υπό τον τίτλο «Τα τετράδια της Πόλης» στην Οικία Μάνου Χατζιδάκι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζιδάκι’, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Ειρήνη Βογιατζή και η Ιστορικός Τέχνης, Ίρις Κρητικού, η οποία έχει την επιμέλεια της έκθεσης, φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και μίλησαν για την ιδέα δημιουργίας της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία αποτελεί συνέχεια της ομαδικής έκθεσης  «Τα Ωραία του Πέραν» που παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Προξένου. 

Η πρωτοτυπία κάθε πίνακας να εμπλουτίζεται με ένα κείμενο, μία αφήγηση, ως μία νοητή απομαγνητοφώνηση της παράδοσης, κέντρισε το ενδιαφέρον και η έκθεση θα συνεχίσει το ταξίδι της από την Ξάνθη στην Πλάκα, όπου τον προσεχή Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί στο Λουτρό των Αέρηδων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα

Η κα Βογιατζή απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης να συμμετάσχει ενεργά στην έκθεση και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους “φίλους καρδιάς” όπως τους χαρακτήρισε, Σαμπάν Ραμαδάν Ογλού, Τάσο Τεφρωνίδη και Λάμπη Καϊτεζίδη, οι οποίοι βοήθησαν για το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα της έκθεσης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην κα Βογιατζή η αποκάλυψη του κ Καϊτεζίδη, ο οποίος τη συνόδευε στη ραδιοφωνική συνέντευξή της, ότι η φωτογραφία ενός συγγενικού του προσώπου αποτέλεσε την αφίσα προηγούμενης έκθεσης της . Παράλληλα, της πρότεινε και τον τίτλο της επόμενης έκθεσή της “Τα πετράδια της Ειρήνης”.

Η έκθεση,  θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα Τετράδια της Πόλης», κυκλοφορεί ομότιτλο δίγλωσσο λεύκωμα σε σχεδιασμό του Κώστα Φίσσερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά