ΠΑΜΕ Ξάνθης: για τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες, στη δράση και στη λειτουργία των Συνδικάτων και πατώντας πάνω στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβαλε εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, επιδιώκει την πλήρη απαγόρευση της λαϊκής διαμαρτυρίας και δράσης, των διαδηλώσεων.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης, γνωρίζοντας τα αδιέξοδα, τη φτωχοποίηση και τη λαϊκή οργή που προκαλεί η "ανάπτυξή" τους, επιδιώκουν να επιβάλουν την Σιδερένια Φτέρνα του Αυταρχισμού και της Καταστολής. Έχουν μάλιστα το θράσος να επιχειρούν να παρουσιάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, ως δήθεν …φιλεργατικά μέτρα. Υλοποιούν τις πάγιες και από παλιά εντολές του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών να παίρνουν μέτρα και να μην κουνιέται φύλλο.

Αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος φοβίας και η προσπάθεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ολοένα και αυξανόμενη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αξιοποιούν βεβαίως όπως και στο παρελθόν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Μιλά για την ταλαιπωρία των εργαζομένων από τις διαδηλώσεις η ΝΔ, που μειώνει τους μισθούς και χτυπά το δικαίωμα των εργατών στην απεργία, που ετοιμάζει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, που προχωράει σε ιδιωτικοποιήσεις. Η ΝΔ, που όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η ΝΔ, που για έναν Πομπέο έκλεισε για 2 μέρες όλο το κέντρο της Αθήνας. Η ΝΔ, που όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρούν καθημερινά τους εργαζόμενους με υποτυπώδεις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς οδηγούς, χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς συχνότητα, αλλά με πανάκριβα εισιτήρια.

Κανένας εργαζόμενος να μην αποπροσανατολιστεί. Να μη δεχτεί να του κλείσουν το στόμα. Να σκεφτεί: Οι διαδηλώσεις φταίνε για την ανεργία; Για το κλείσιμο επιχειρήσεων; Για την εγκληματικότητα; Το εμπόριο ναρκωτικών κλπ.

Η ΝΔ αντί να μιλά για απαγόρευση των διαδηλώσεων ας επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Να προσλάβει δασκάλους αντί να επιτίθεται στους φοιτητές. Να προσλάβει γιατρούς, αντί να κλείνει νοσοκομεία. Όμως δεν θέλει. Γιατί αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η "ανάπτυξη" και η "κανονικότητα" που ευαγγελίζεται, δηλαδή τα κέρδη των αφεντικών, σημαίνουν ξεζούμισμα των εργατών. Και το ξεζούμισμα πάει χέρι - χέρι με το μαστίγιο, τον αυταρχισμό και τον χωροφύλακα.

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των κυβερνητικών επιτελείων δεν θα περάσουν!

Όσο και αν το προσπαθήσουν, το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στον γύψο!  

Ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, ο νέος, ο άνεργος σήμερα, οδηγείται στην εξαθλίωση από τη βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Δεν μπορούν να απαγορεύσουν το δικαίωμα του κάθε εργάτη, νέου, ανέργου να αγωνίζεται.

Όσους νόμους και αν περάσουν, όσο μελάνι και αν χύσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για τη ζωή και για το αύριο της εργατικής τάξης. Το ταξικό κίνημα έχει και πείρα και ιστορία!

Θα μας βρουν μπροστά τους, στους δρόμους του Αγώνα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά