Ανακοίνωση του Συντονιστικού της κατάληψης στα ΠΡΟΚΑΤ Ξάνθης.

 

 

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης με απόφαση συλλόγου τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη 13/11 μέχρι την Κυριακή 17/11 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του σε Δημόσια Δωρεάν παιδεία. Με αιτήματα ενάντια στα νέα μέτρα της υπουργού Κεραμέως και εν όψη της 17 Νοέμβρη.

Το βράδυ της Πέμπτης 14/11 η ασφάλεια επικοινώνησε με τους φοιτητές λέγοντας ότι έχει γίνει καταγγελία εις βάρος της κατάληψης και με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να επέμβει.

Ένα νομοθετικό πλαίσιο που προσπαθεί να καταστείλει τις αντιδράσεις των φοιτητών απέναντι στα νέα μέτρα της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως.

Σκοπός της κατάργησης του ασύλου είναι το χτύπημα των συνελεύσεων, των καταλήψεων, των διαδηλώσεων, της ελεύθερης πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα στα πανεπιστήμια, της οργάνωσης των φοιτητών.

Εντάσσεται στην συνολικότερη προσπάθεια του συστήματος να καταστείλει τους αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει.

Είναι προκλητικό, 3 ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, να απειλείται ο σύλλογος φοιτητών από την αστυνομία. Πρόσφατο είναι το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ στις 11/11 όπου δυνάμεις καταστολής παραβίασαν το άσυλο μπαίνοντας μέσα στον προαύλιο χώρο της σχολής και χτύπησαν φοιτητές που ήθελαν να καταγγείλουν το κλείσιμο της σχολής τους από την πρυτανεία που έγινε με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί συνέλευση φοιτητών. Επίσης έχει γίνει lock out σε μία σειρά σχολές πανελλαδικά με τον ίδιο σκοπό.

Βγάζουν παράνομους τους αγώνες μας, αποκαλούν τους φοιτητές τρομοκράτες, κατασυκοφαντούν το άσυλο.

Προσπαθούν να κατασταλούν το λαό και τη νεολαία που αντιδρούν στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Το άσυλο που υπερασπιζόμαστε είναι το λαϊκό άσυλο αγώνων.

Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε, θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα τον υπερασπιστούμε.

Καλούμε το λαό της πόλης, σωματεία, συλλογικούς φορείς, και του φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά να σταθούν αλληλέγγυοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 15/11 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά