Ρεκόρ συμμετοχών στον 6ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης/ Να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή αθλητές και εθελοντές καλεί ο έφορος των Xanthi Runners και αλυτάρχης του αγώνα Π.Μαρκίδης

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών συνεχίζεται η προετοιμασία για τον 6ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Ο Παντελής Μαρκίδης, έφορος του Δ.Σ του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης « Xanthi Runners » και αλυτάρχης του αγώνα, σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο,  τόνισε ότι ήδη οι εγγραφές έχουν φτάσει τις 2.500 και αν και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τη δήλωση συμμετοχής, δίνεται παράταση έως την προσεχή Τρίτη, ενώ την ημέρα του αγώνα όσοι θέλησουν τελευταία στιγμή να συμμετάσχουν θα μπορούν να το κάνουν στη γραμματεία που θα έχει στηθεί στην Κεντρική Πλατεία. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης συναγωνίζεται πλέον τις αντίστοιχες διοιργανώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Τρίκαλα, αποκτώντας πλέον και διεθνή απήχηση, αφού ήδη υπάρχουν συμμετοχές εκτός από όλη την Ελλάδα, και από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία.

Ο Ημιμαραθώνιος περιλαμβάνει 3 διαδρομές:

21 χλμ με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία (Κιμμέρια – Πηγάδια – έξοδος προς Κομοτηνή- Εμπορικό Κέντρο – Περιφερειακή Οδό – Δυτική είσοδο και επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία).

5 χλμ αγώνας πόλης, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ακόμα και μητέρες με παιδιά

Παιδικός 1000 μέτρων ‘Sunlight’΄

Ο κ. Μαρκίδης ζήτησε ιδιαίτερα από τους οδηγούς να δείξουν κατανόηση την ημέρα του αγώνα και κάλεσε συλλόγους και πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή για εθελοντική προσφορά στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά