Το Ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο στο επίκεντρο των αναζητήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας Ξάνθης.

Μία δυναμική κοινότητα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από το μέσο του ραδιοφώνου και του δικτύου European School Radio (ESR), φέρνει κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δείχνει πώς ένα κλασικό μέσο επικοινωνίας μπορεί να γίνει σύγχρονο,  στα χέρια των μαθητών.       

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης, σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, είχε συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για την υλοποίηση  του σχετικού προγράμματος, με εμφανές το ενδιαφέρον όλων των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια.    

Το Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης παρακολούθησε την ενημέρωση αυτή που είχε σαφή επαγγελματικά χαρακτηριστικά γνώσης του αντικειμένου,  από τον ομιλητή κ. Νότη Γενιτζέ  και μετέφερε το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Μανώλη Τσέπελη, προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη Αντιπροέδρου του Δημοτικού ραδιοφώνου, με κατεύθυνση την παροχή\ συνδρομής προς την προσπάθεια αυτή.

Γνώριμοι με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους επισκέπτονται το ραδιόφωνο με τα σχολεία τους και ανάμεσά τους ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, μέλος της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης,  φανατικός υποστηρικτής του ραδιοφώνου ως μέσου και παραγωγός    μουσικής εκπομπής για χρόνια στην «Όμορφη Πόλη 89,9».             

Σύντομα, πιστεύουμε,  θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα     της συνεργασίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης με την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, τα οποία θα σας ανακοινώσουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας.                                

 

Σημειώνουμε ότι στην περσινή εκπαιδευτική χρονιά είχαμε την ευχάριστη έκπληξη  η Στ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης να βραβευθεί  για τις δράσεις της, με θέμα τις Οικολογικές Αναζητήσεις για τις Περιβαλλοντικές και Κλιματικές Αλλαγές και ειδικότερα για τη συνεργασία της στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος  με το European School Radio και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης όπου παρουσίασαν σειρά εκπομπών με το σχετικό θέμα».

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά