Παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά. Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης και η μουσική του συντροφιά, στην «Όμορφη Πόλη 89,9»

 

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τα παιδιά που έχει καθιερωθεί η 11η Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης μας επεφύλαξε μια έκπληξη στην προγραμματισμένη συνέντευξη για την ημέρα αυτή.

Ο Δημήτρης Λεβάκης με την κιθάρα του και η Νικολέτα Σταυρίδου με τη φωνή της συμπράξαν στην εκπομπή, με τον Παναγιώτη Αμβροσιάδη αναφερόμενος στην παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά να σημειώνει:

«Η ημέρα αυτή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα καθώς τα παιδιά είναι οι πολίτες του αύριο, είναι η ελπίδα της συνέχισης της ζωής στον πλανήτη.

Αυτή την ημέρα ουσιαστικά γιορτάζουν όλοι οι άνθρωποι καθώς ο στόχος όλης της ανθρωπότητας κοιτά προς το μέλλον και κινείται σε άξονες ευημερίας, ειρήνης και ανάπτυξης.

Αν αναζητούσαμε τη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού και κατ επέκταση όλων των ανθρώπων θα βλέπαμε όλα όσα τα παιδιά αυτονόητα δικαιούνται μέσα στην κοινωνία, μέσα στην πόλη στο κράτος που ζούν στον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης εμείς οι μεγάλοι πρέπει να εστιάσουμε στα αυτονόητα επαναλαμβάνω πράγματα που οφείλουμε να βλέπουμε κατάματα και διαρκώς να απαντάμε στο ερώτημα, εάν οι πράξεις μας, αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών στον πλανήτη σε κάθε επίπεδο.

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.

* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.

* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.

* Δικαιούμαι να μάθω τί είναι καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.

* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.

* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.

* Δικαιούμαι να ζήσω σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.

* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. Έναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.

 Όλα  αυτά ισχύουν για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα παιδιά.

Η μεγάλη διαφορά και η αντίληψη της ευθύνης που πρέπει να έχουμε όλοι μας, μας υποχρεώνει να δούμε τη διαφορά  πως εμείς, τα μεγάλα παιδιά, δεν έχουμε απλώς αυτά τα δικαιώματα αλλά ταυτόχρονα  έχουμε την υποχρέωση να εργαστούμε με ένταση και μεθοδικότητα ,  βάζοντας στην άκρη τα όποια προσωρινά οφέλη για να διασφαλίσουμε το αύριο στα παιδιά, ουσιαστικά δηλαδή να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Ακούστε:

 Ο Πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξάνθης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με μεγάλη αίσθηση της ευθύνης που έχουν, σημειώνοντας ότι όλοι περιβάλουν τα παιδιά ως δεύτερες μανάδες τους και αυτό κάνει την όλη διαδικασία ξεχωριστή, ενώ τόσο ο Δημήτρης Λεβάκης όσο και η Νικολέτα Σταυρίδου δήλωσαν την εθελοντική διαθεσιμότητά τους σε όποια εκδήλωση η δράση αποφασιστεί σχετική με παιδιά.

Αμέσως μετά την εκπομπή, με μια συνεργασία που εξελίχθηκε, με κεντρικό άξονα την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσκολίας που έχει  δεκατριάχρονη μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης που φιλοξενείται στη δομή της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης, προκειμένου να εγχειριστεί, το Δημοτικό ραδιόφωνο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τη συνδρομή όλων και τον εθελοντισμό στο μουσικό μέρος του Δημήτρη Λεβάκη και της Νικολέτας Σταυρίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά