Φ.Ε.Ξ.: Σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης αξιοποιείται δωρεά συμπολίτισσας για τη δημιουργία Μουσείου Καπνού και Προσφύγων στα ‘προσφυγικά’-κυψέλη πολιτισμού και για το 2020 στην Ξάνθη

 

Εμπλουτίζει και διευρύνει τα εργαστήρια και τις ομάδες της η Φ.Ε.Ξ., ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των Ξανθιωτών.

Παράλληλα συνεχίζει μέσα από το σύνολο των δράσεων της να καταγράφει την ανθρωπογεωγραφία της Ξάνθης και να αποτελεί έναν ιστορικό και πολιτιστικό θεματοφύλακα των ανθρώπων της πόλης.

Μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά τη λειτουργία δύο ακόμη εργαστηρίων, της ψηφιακής φωτογραφίας και της εκμάθησης αρχαίας ελληνικής λύρας.

Προετοιμάζει τα ετήσια φεστιβάλ τα οποία φροντίζει να εξελίσσει σε κάθε διοργάνωση και ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τη δωρεά συμπολίτισσας προκειμένου, σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, να δημιουργήσει Μουσείο καπνού και προσφύγων.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Φ.Ε.Ξ. κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος, συμπολίτισσα προχώρησε σε δωρεά του πατρικού της σπιτιού στα ‘προσφυγικά’ στη Φ.Ε.Ξ, το οποίο θα φιλοξενήσει το Μουσείο καπνού και προσφύγων.

Στόχος μέσα από τη συνεργασία Φ.Ε.Ξ και Δήμου Ξάνθης είναι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες μέχρι και το 2022, χρονιά ορόσημο και ιστορικής σημασίας για τους πρόσφυγες που το 1922 βρήκαν καταφύγιο στη φιλόξενη γη της Ξάνθης.

Ακούστε τον κ. Πασχάλη Ξανθόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά