"Ξάνθη για όλους" : Ερωτήματα και αιτήματα ενημέρωσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιανουαρίου 2020

Η Δημοτική Παράταξη "Ξάνθη για όλους" δημοσιοποίησε ερωτήματα και αιτήματα ενημέρωσης  που θέτει με έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Η επιστολη αναλυτικά:

 

 

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


Κατάθεση προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης, ερωτημάτων και αιτημάτων ενημέρωσης

κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιανουαρίου 2020

 

  1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας, πέρα από τη ραδιοφωνική αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει και διαδικτυακή αναμετάδοσή τους (Web TV) προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη και αναλυτικότερη ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας για τα θέματα που διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και για τις αποφάσεις και τον τρόπο που λαμβάνονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Εάν έχει σκοπό και ειλικρινή διάθεση να αναλάβει ο Δήμος μας μια τέτοια πρωτοβουλία, στα πλαίσια της διαφάνειας και της άμεσης πληροφόρησης των Δημοτών και εάν μια τέτοια τεχνική διαδικασία θα μπορούσε να την αναλάβει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

 

  1. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενημερωθήκαμε από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπολειτουργεί, έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά, πολλά θέματα μένουν σε εκκρεμότητα, έχοντας μία νέα υπάλληλο να υποστηρίζει υπηρεσιακά την Επιτροπή, με καθαρίστριες να μένουν απλήρωτες από το μήνα Δεκέμβριο 2019, με μη λειτουργία του e-banking, με μη σύνταξη απολογισμού μέχρι σήμερα για το προηγούμενο έτος και με μη ανάρτηση αποφάσεων στη διαύγεια.  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Γιατί παρουσιάζει αυτήν την εικόνα διάλυσης η Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας Εκπαίδευσης, αν ευσταθούν οι φήμες περί παραίτησης σημαντικού μέλους της Επιτροπής και τέλος τι μέτρα σκοπεύει να λάβει προκειμένου να μη συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τις αστοχίες  και τη δυσλειτουργικότητά της Δημοτικής Αρχής οι Σχολικές Μονάδες της Α/Θμιας Εκπαίδευσης.

 

 

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Κατά  τη διάρκεια  της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων έγινε ο στολισμός διαφόρων κεντρικών σημείων της πόλης, με στόχο να ενισχυθεί το εορταστικό κλίμα και να τονωθεί η αγορά της Ξάνθης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός των εορταστικών πρωτοβουλιών για το στολισμό και την ανάδειξη της πόλης μας και ποια είναι αναλυτικά τα ποσά, ανά κατηγορία, που διατέθηκαν από το Δήμο μας  και του Κέντρου Πολιτισμού:

Α) για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Β) για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, που αφορά τον στολισμό (Προμήθεια υλικού από τους δύο διαγωνισμούς και με τις απ΄ ευθείας αναθέσεις από Δήμο και Κέντρο Πολιτισμού)

Γ) για τις δαπάνες σε δημόσιες σχέσεις

 

 

Ξάνθη 20 Ιανουαρίου 2020

 

Δημοτική Παράταξη

 “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Σάββας Μελισσόπουλος

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Χουσεϊνογλου Τιμούρ

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γιώργος

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά