Μ.Μίλκογλου: Γενναίες και ποιοτικές εκπτώσεις στην Ξάνθη/ Ανοιχτή την Κυριακή η αγορά και προβληματισμός του εμπορικού κόσμου για την περιορισμένη κίνηση στις γιορτές

Την συγκρατημένη κίνηση κατά την περίοδο των εορτών, που μόνο ικανοποιητική δεν χαρακτηρίζεται από τον εμπορικό κόσμο της πόλης, επιχειρούν να αντιστρέψουν με γενναίες και ποιοτικές εκπτώσεις οι επιχειρηματίες της Ξάνθης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Μίμης Μίλκογλου, η κίνηση στις γιορτές περισσότερο προβλημάτισε παρά ενθάρρυνε την αγορά καθώς περιορίστηκε στις ημέρες των παραμονών των εορτών και μόνο στα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός ακόμη και για τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου…

Το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις στο κλείσιμο της χρονιάς ήταν αυξημένες και απαραίτητο να διευθετηθούν εγκαίρως, λειτούργησε ως ‘φρένο’ για την αγορά :’ νομίζω η διαπίστωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού ουρές υπήρχαν έξω από τις τράπεζες και όχι από τα μαγαζιά’ υποστηρίζει ο κ. Μίλκογλου, ο οποίος προσθέτει :’ οι τηλεοπτικές εικόνες με την κίνηση στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας όπου κατοικούν εκατομμύρια και μόνο το 1% αυτού του πληθυσμού αντιστοιχεί σε χιλιάδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα, ούτε και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ των μεγεθών της αγοράς της Αθήνας με τις αγορές των μεγεθών των νομών της περιφέρειας, όπως η δική μας. Υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε περιοχή που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Η κίνηση ήταν περιορισμένη στις γιορτές’, καταλήγει.

Ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του στην τρέχουσα εκπτωτική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου :’θα ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας ότι  η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη για τον καταναλωτή και θα προσθέσω ότι αναζητώντας το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει θα διαπιστώσει ότι η αγορά μας έχει γενναίες και ποιοτικές εκπτώσεις’, υπογραμμίζει ο κ. Μίλκογλου.

Η αγορά την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου,  θα είναι ανοιχτή- προαιρετικά -  και στην Ξάνθη με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης 11:00 -15:00.

Αναφορικά με τις πολλές εκπτωτικές περιόδους, και κυρίως σε ότι αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ο κ. Μίλκογλου επανέλαβε ότι δεν εξυπηρετούν ούτε την αγορά ούτε τον καταναλωτή :’οι πραγματικές εκπτώσεις είναι οι χειμερινές και οι θερινές. Όλα αυτά θα πρέπει να επανεξεταστούν’ , τονίζει.

Ακούστε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Μ. Μίλκογλου.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά