Αναγόρευση σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης του Μητροπολίτη μας.

Αργυρούν Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης

 του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα.

Αναγόρευση σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

  Ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1995 όταν κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ύστερα από την εκλογή Του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου, με μια πρωτόγνωρη συμμετοχή του λαού της Ξάνθης, μαζί με τις αρχές της πόλης, τον υποδεχθήκαμε στην Κεντρική πλατεία της.

   Συμπληρώνονται εφέτος είκοσι πέντε χρόνια Αρχιερατικής πορείας και προσφοράς για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας.    Είκοσι πέντε χρόνια:

- αξιοσύνης, δυναμισμού και μαχητικότητας για την υπεράσπιση της Πίστης και των δικαίων του λαού της Ξάνθης και της Θράκης  γενικότερα.

-αθόρυβου και πλούσιου κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου

 -φροντίδας για την ανακαίνιση και καλλωπισμό υπαρχόντων Εκκλησιών  η ανέγερση νέων επιβλητικών Εκκλησιών που κοσμούν την πόλη και τα χωριά της Ξάνθης,

-πολύπλευρων δράσεων για την ανάδειξη της Θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς  

-ενός καλού Ιεράρχη που προσέλκυσε νέους και ανανέωσε τον Ιερό κλήρο της Μητρόπολης,

-με συμπεριφορά ισονομίας και αγάπης από και προς τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους.

-με πρωτοβουλίες όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός, τα κατηχητικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις, η ανέγερση Γηροκομείου και τόσα άλλα.

   Είκοσι πέντε χρόνια ενός πρόσχαρου, σεμνού και προσιτού Ιεράρχη. Που εργάζεται ταπεινά, αθόρυβα και συστηματικά. «Απλούς τον τρόπον και πολυειδής την κυβέρνησιν», κατά τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.   Με απεριόριστη την συγχώρεση και την ανεξικακία.

   Με παρουσία σε κάθε γιορτή Εκκλησιών στην πόλη αλλά και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, ακόμα και στα Παρεκκλήσια της ορεινής περιοχής. Σε κάθε εκδήλωση φορέων αλλά και Συλλόγων.

   Δεν έλειψε από καμιά εκδήλωση του Συλλόγου μας, ενώ κάτω από την καθοδήγηση Του ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης έτυχε της Θείας χάριτος να φιλοξενηθούν  στην πόλη μας οι Άγιες Εικόνες του Πόντου ,της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

   Το 2020 συμπληρώνοντα επίσης πενήντα χρόνια από την χειροτονία του σε Διάκονο και Πρεσβύτερο, το 1970.

   Αργυρούν Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης και χρυσούν Ιωβηλαίο Ιερωσύνης (50 χρόνια)  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα.

   Σεβασμιότατε Μητροπολίτη,

  Ἐπὶ τῇ συμπληρώσει τοιαύτης οὖν 25ετίας ἀπὸ τῆς ἐκλογῆς Ὑμετέρας Σεβασμιότητος ὑπὸ τῆς Ἁγίας καὶ Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τὴν 25ην Ιανουαρίου 1995,  εἰς Μητροπολίτην  τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ξάνθης καὶ Περιθεωρίου, τὰ μέλη τοῦ Δ.Σ. τοῦ Συλλόγου ἡμῶν συνελθόντα, την  30η Σεπτεμβρίου  2019,  ἀπεφάσισαν παμψηφεί, ἐκφράζοντας τὴν ὁμόθυμον ἐπιθυμίαν τῶν μελῶν τοῦ Συλλόγου,  ὅπως ἀνακηρύξωσι τὴν Ὑμετέραν λίαν ἀγαπητὴν καὶ προσκυνητὴν Σεβασμιότητα, Ἐπίτιμον Μέλος τοῦ Συλλόγου Ποντίων Νομοῦ Ξάνθης, ὡς ἐλάχιστον ἀντίδωρον τῆς ἀγάπης καὶ στοργῆς Ὑμῶν πρὸς τὸν Σύλλογόν μας.

   Ευλογία Θεού η παρουσία Σας ως Επισκόπου και πνευματικού πατέρα μας. Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε   κ.κ. Παντελεήμωνα για το έργο και την προσφορά Σας. Προσευχόμαστε να Σας χαρίζει ο Θεός έτη πολλά «ἐν εἰρήνῃ, σῷον, ἔντιμον, ὑγιᾶ μακροημερεύοντα καὶ ὀρθοτομοῦντα τὸν λόγον τῆς Αὐτοῦ ἀληθείας».

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά