Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη συνάντηση με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων

 

Στην συνάντηση με τον Σύλλογο μας τέθηκε καταρχήν το θέμα των μετακινήσεων υπαλλήλων στις οποίες έχει προχωρήσει η νέα Δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τον Σύλλογο αυτές δεν βοηθούν την λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και πέραν τούτου ότι «στοχοποιούν» υπαλλήλους. Το ΔΣ του Συλλόγου προσπάθησε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο προκειμένου να του εκθέσει την άποψη των εργαζομένων πάνω στο θέμα, με διάφορες όμως προφάσεις εκ μέρους του, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Θεωρούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι η πρώτη επαφή που πρέπει να έχει κάθε νέα Δημοτική Αρχή είναι αυτή με τους εργαζόμενους του δήμου και τους εκπροσώπους τους, πρέπει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων - για όσο άμεσα την αφορούν - αλλά και στην διεκδίκηση λύσεων μαζί με τους εργαζόμενους, για προβλήματα που σχετίζονται με το κεντρικό κράτος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχουμε τονίσει στις τοποθετήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια, ότι η υποχρηματοδότηση των δήμων, το πάγωμα των προσλήψεων, η έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, η υγιεινή και ασφάλεια  στους χώρους δουλειάς αποτελούν για μας θέματα πρώτης γραμμής. Να μην ξεχνάμε, ότι ο κλάδος των ΟΤΑ, εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά εργατικών ατυχημάτων. Η θέση μας δε για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι για τις μετακινήσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων αρμόδιο πρέπει να είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Στο δήμο μας τελευταία φορά που τοποθετήθηκαν σε θέσης ευθύνης με απόφαση υπηρεσιακού ήταν 2013 (!). Πιστεύουμε δε ότι άμεσα η διοίκηση χρειάζεται να προχωρήσει σε τροποποίηση του οργανογράμματος του Δήμου. Έτσι ώστε αυτό να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και του λαού της Ξάνθης.

Για το θέμα του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση τον Οκτώβρη υλοποιεί με ταχύτητα την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων. Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) προχωράει σε Διεθνή Διαγωνισμό για Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με τίτλο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ». Δηλαδή παραχωρεί τη μεταφορά απορριμμάτων σε εργολάβο.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση εκφράσαμε την αντίθεσή μας, έχουμε δώσει στην δημοσιότητα και στα τοπικά ΜΜΕ, αναλυτικά την θέση μας με ανακοίνωση, ότι η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων αποτελεί κεντρικό στόχο  της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου. Χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις, οι Τοπικές και Περιφερειακές διοικήσεις υλοποίησαν απαρέγκλιτα την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου και οδήγησαν συστηματικά στην απαξίωση υποδομών και εξοπλισμού στην έλλειψη προσωπικού και στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών. Τώρα, πατάνε πάνω στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και φέρνουν ως λύση τους εργολάβους!

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τοποθετήσεις στην Περιφέρεια και στους Δήμους έχει αναδείξει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και εγκαίρως έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ και εργολάβων.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. που προχωρά στην πλήρη παράδοση τόσο της κατασκευής όσο και της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για το τεράστιο αυτό θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για:

  • Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.
  • Ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

 

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά