Η ΕΛΠΙΔΑ, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η ΜΚΟ Solidarity Now, μαζί.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», θέλει να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now, για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο Σύλλογο μας, με αφορμή το Active citizens fund Roadshow II, που πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2020.

Στις 29 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο χώρο του Συλλόγου την υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας κα. Ελένη Ζαχαροπούλου, από το τμήμα διαχείρισης Προγραμμάτων & Δωρεών την κα. Τζένη Λαζάρου και από την ομάδα του Social Dynamo την κα. Σοφία Ζαχαράκη, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού και από την πλευρά του Συλλόγου επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και στο αδιέξοδο που έχει φτάσει κατά το τελευταίο έτος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας το 2018, στον οικισμό υπάρχουν 3.000 παιδιά. Με δεδομένο ότι ένα μόνο σχολείο δεν επαρκεί, ο Σύλλογος εισηγήθηκε στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο 100 μαθητές στα σχολεία της Ξάνθης. Λόγω  έλλειψης λεωφορείου, τελικά, μόνο μικρός αριθμός εγγράφηκε στα σχολεία της Ξάνθης. Ωστόσο ο Σύλλογος μας, ευχαριστεί τις διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων που υποδέχτηκαν τα παιδιά μας και «αγκάλιασαν» την προσπάθεια της ένταξης τους. Και το πιο σημαντικό κομμάτι, πως δηλαδή θα επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των παιδιών μας μέσω της φοίτησης τους στα δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Στις 30 Ιανουαρίου, στο χώρο του Συλλόγου υποδεχτήκαμε την κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια του Solidarity Now και τον κ. Σωτήρη Λαγανόπουλο, από τη Διεύθυνση και Συντονισμό Προγραμμάτων & Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ξανά η εκπαίδευση των παιδιών, η κοινωνική τους ένταξη και η ανάγκη συμμετοχής τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Επιπλέον δε, οι ελλείψεις βασικών έργων υποδομών και τα προβλήματα υγείας στα οποία οδηγούν και τέλος το υψηλό ποσοστό ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, είχαμε τη χαρά να ξεναγήσουμε την κα. Λυμπεράκη στον οικισμό μας και να γνωρίσει από κοντά τα όσα συζητήσαμε.
Τα μέλη, το Δ.Σ. και η πρόεδρος, θέλουν να ευχαριστήσουν για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνο για να γνωρίσουν και να ακούσουν την «ΕΛΠΙΔΑ».

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά