Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με πολλές εκπλήξεις ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης/ Τι λέει ο πρόεδρος Λ.Σερραίος για το κρούσμα αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε οικόσιτη μονάδα στις Σέρρες

Οι εκπλήξεις και τα πλούσια δώρα έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού του Συλλόγου.

Και φέτος η παράδοση αυτή θα διατηρηθεί αφού οι κυνηγοί, οι οικογένειες τους και οι φίλοι του Κυνηγετικού Συλλόγου που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το χορό, αναμένεται να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο με ζωντανή μουσική και πολλά πλούσια δώρα: από ένα μηχανάκι, το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Σύλλογο, μέχρι κυνηγετικά όπλα και όχι μόνο!

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Λοϊζος Σερραίος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, να τιμήσουν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στο κέντρο  ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’ , στο 5ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, στις 21:00 το βράδυ , υποσχόμενος ότι θα περάσουν και φέτος μια αξέχαστη βραδιά.

Προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο του κέντρου.

Το κρούσμα αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε οικόσιτη μονάδα στις Σέρρες

Από το καλοκαίρι – και κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης συνεργάζεται με το Δασαρχείο Ξάνθης για την αποτροπή εισόδου στη χώρα μέσω αγριόχοιρων της αφρικανικής πανώλους των χοίρων που εμφανίστηκε στη Βουλγαρία, υπενθυμίζει ο κ. Σερραίος και προσθέτει: ‘δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία των κυνηγών που ανέλαβαν αυτό το έργο υπό το συντονισμό του Δασαρχείου, τα πήγαν εξαιρετικά καλά μέχρι και τώρα, εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου σε μια μικρή οικόσιτη χοιροτροφική μονάδα στις Σέρρες’.

Η νόσος αυτή , η οποία δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, επισημαίνει ο κ. Σερραίος, μεταδίδεται πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους στους χοίρους και μόνο σε αυτούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά