Ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Γ.Κουτσουρλής συμπαρουσιάζει τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με την Ελένη Τσολάκη

Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές-Ξανθιώτικο Καρναβάλι, είναι ένα βίωμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη ζωή των ανθρώπων της πόλης αυτής. Και ίσως αυτό ακριβώς να είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του λαοφιλούς θεσμού που ‘γεννήθηκε’ από τους ίδιους τους Ξανθιώτες και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά : αν θέλεις να γνωρίσεις τις Θ.Λ.Ε –Ξανθιώτικο Καρναβάλι, πρέπει να τις ζήσεις. Να είσαι παρών, να δώσεις την ενέργεια και τη δημιουργικότητα σου.

Ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Κουτσουρλής, ο οποίος θα συμπαρουσιάσει τη φετινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με την παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, έχει ζήσει τη ζωντάνια των Θ.Λ.Ε. από παιδί , συμμετέχοντας ως καρναβαλιστής, αλλά και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου γνωρίζει εξίσου καλά τη δυναμική του θεσμού, τις ‘παράπλευρες ωφέλειες’ για την τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και την οργανωτική του δομή.

Μέσα από τη δημοσιογραφία κλήθηκε να παρουσιάσει, να προβάλλει, να αξιολογήσει διοργανώσεις παρελθόντων ετών.

Τώρα αναλαμβάνει μαζί με την Ελένη Τσολάκη να περάσει τα μηνύματα που στέλνει η ζωντανή πόλη της Θράκης, με τους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό, που αγαπούν την ψυχαγωγία αλλά και την διασκέδαση, που ‘έδεσαν’ αρμονικά τα έθιμα της Αποκριάς με τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας τους, σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια.

Είναι μεγάλη ευθύνη αλλά είναι συνάμα και μεγάλη χαρά, επισημαίνει, σημειώνοντας ότι  βασικός στόχος είναι η προβολή της πόλης και των ανθρώπων της που κάθε χρόνο καταφέρνουν να γίνουν μια μεγάλη παρέα με τους επισκέπτες και – το κυριότερο- να συμπαρασύρουν τους τελευταίους, τους επισκέπτες,  στο γλέντι που στήνουν και να αυτοσυστηθούν μέσα από την παράδοση, τα ήθη και έθιμα τους.

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, κ. Ηλία Ασκαρίδη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, δεσμευόμενος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακούστε τον Γιώργο Κουτσουρλή.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά