Λάμπης Καϊτεζίδης : Γ.Φραντζολάς-Κ.Κουλλιά μάγεψαν τους Ξανθιώτες


‘Όταν ακούς τους στίχους και τις μουσικές του Γιώργου Φραντζολά, όταν ακούς τη μοναδική φωνή της Καίτης Κουλλιά, ταξιδεύεις στην ευθεία του ορίζοντα, στα πανέμορφα βουνά…αφήνεσαι στο θαλασσινό αέρα’.
Με αυτά τα λόγια ο κ. Λάμπης Καϊτεζίδης περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσαν όσες και όσοι απόλαυσαν τις δυο μουσικές βραδιές στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, με το Γιώργο Φραντζολά και την Καίτη Κουλλιά.


«Δυο φτερά ν’ ανοίγεις φως μου» ήταν ο τίτλος της μουσικής πρόσκλησης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι συμπολίτες το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Οι δύο καλλιτέχνες θύμισαν στο κοινό τραγούδια από την εικοσάχρονη συνεργασία τους, τραγούδια από το παιδικό μουσικοθεατρικό έργο ‘Με τον Αίσωπο εκδρομή’, παραδοσιακά τραγούδια και ακυκλοφόρητα του Γιώργου Φραντζολά.


Αποδεικνύεται όμως ότι οι δυο βραδιές δεν ήταν αρκετές :’ Συγχαίρω τους καλλιτέχνες και τη ΦΕΞ, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή η πόλη να αποκτήσει ένα χώρο που να δίνεται η δυνατότητα στους καλλιτέχνες μας να παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό την εξαιρετική τους δουλειά. Ήταν δυο μαγικές βραδιές, ένα ταξίδι πάνω στα ανοιχτά φτερά του Γιώργου και της Καίτης’, επισημαίνει ο ‘Ιταλός’ της Ξάνθης.


Θ.Λ.Ε
Μετά το πέρας της φετινής διοργάνωσης θα πρέπει να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την ενδυνάμωση ενός από τους βασικούς στόχους του θεσμού των ΘΛΕ, την επισκεψιμότητα με διάρκεια και όχι μόνο για ένα διήμερο ή τριήμερο, πρότεινε ο κ. Λ.Καϊτεζίδης, σημειώνοντας ότι το δυνατό σημείο του Ξανθιώτικου θεσμού είναι η παράδοση της περιοχής.


Ακούστε τον Λ.Καϊτεζίδη.



 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά