Η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στις Θ.Λ.Ε –Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Η πρωτοτυπία κυριαρχεί στις φετινές προτάσεις, ενταγμένες στο πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών εορτών –Ξανθιώτικο Καρναβάλι, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, το οποίο συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η πρόεδρος κ. Ευτέρπη Στάντσιου, ενημέρωσε και ταυτόχρονα κάλεσε ντόπιους και επισκέπτες στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο δημοτικό αμφιθέατρο, στις 19:30,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, όπου θα παρουσιαστεί η τελευταία δισκογραφική δουλειά του μακροβιότερου μουσικού σχήματος της Θράκης ‘RODOPI’ , μια δουλειά η οποία ήδη βρίσκεται στην 20η θέση της διεθνούς μουσικής κατάταξης!

Η έρευνα και η επιστημονική επιμέλεια της δισκογραφικής αυτής δουλειάς είναι του καθηγητή εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ, γνωστού στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική εκπομπή ‘Το Αλάτι της Γης’, κ. Λάμπρο Λιάβα, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση της Κυριακής και θα την παρουσιάσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Παράλληλα η κ. Στάντσιου ενημέρωσε για την αλλιώτικη πρόταση του Λυκείου Ελληνίδων, του Θιάσου Σκιών ‘Τα παραμύθια του Καραγκιόζη’ και της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού του Δημήτρη Αβούρη, στις φετινές Θ.Λ.Ε, με πρωταγωνιστή το λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη ο οποίος μάλιστα θα παρελάσει, μαζί με τη μεγάλη του παρέα, στη φετινή καρναβαλική παρέλαση.

Πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, καθημερινά, στο κτίριο του Λυκείου θα περιμένουν Ξανθιώτες και επισκέπτες για να τους χαρίσουν λαϊκή γνώση και διασκέδαση.

Ακούστε την κ. Ε.Στάντσιου.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά