Η διευθύντρια και δημοσιογράφος της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας, Β.Μαυρίδου, περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα στον Έβρο

Τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης από στρατό, αστυνομία, φορείς της περιοχής και κατοίκους, το προφίλ της πλειονότητας όσων κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, περιέγραψε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η διευθύντρια της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας, δημοσιογράφος κ. Βέρα Μαυρίδου.


Λίγες ώρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, αλλά και τις αφίξεις των ευρωπαίων αξιωματούχων – σ.σ: οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εσωτερικών της Κροατίας, χώρας που έχει την προεδρία στην Ε.Ε-  που θα πραγματοποιήσουν σήμερα αυτοψία κατά μήκος των συνόρων και θα προβούν σε κοινές δηλώσεις αργά το μεσημέρι, η κ. Μαυρίδου, μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στον Έβρο από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα.


Υπενθύμισε σε όλους τη θερμή φιλοξενία που οι Εβρίτες –όπως και όλοι οι Έλληνες- επεφύλαξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες διαβεβαιώνοντας ότι θα επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά και στο μέλλον αν χρειαστεί, υπογράμμισε ότι η πλειονότητα όσων κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν από την αστυνομία είναι άτομα νεαρής ηλικίας, 15 έως 30 ετών, από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν κ.α και ελάχιστοι από τη Συρία.

Η κ. Βέρα Μαυρίδου περιέγραψε τις επιθέσεις που γίνονται από τους συγκεντρωμένους μετανάστες  με πέτρες ακόμη και με χημικά, τις φθορές που προκαλούν στο φράχτη τις οποίες άμεσα αποκαθιστούν τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, την ασφάλεια που αισθάνθηκαν από την πρώτη στιγμή οι συμπατριώτες μας Εβρίτες από την άμεση κινητοποίηση, αλλά και τη συγκινητική ανταπόδοση από πλευράς τους προς τα στελέχη του στρατού και της αστυνομίας με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.


Ακούστε την κ. Β.Μαυρίδου.



 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά