Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης μιλά για την επίσκεψη των Μητροπολιτών της Θράκης στα σύνορα στον Έβρο

Το φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου επισκέφθηκαν οι τέσσερις Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Ξάνθης κ. Παντελεήμων, προκειμένου να εκφράσουν, έμπρακτα, την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη τους στο στρατό, την αστυνομία, την πυροσβεστική, τους δημάρχους, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής που δίνουν ενωμένοι από την περασμένη Παρασκευή ένα δύσκολο αγώνα για την διαφύλαξη των συνόρων μας.


Ο Σεβασμιότατος Ξάνθης και Περιθεωρείου περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούσαν  με τις επιθέσεις από πλευράς συγκεντρωμένων μεταναστών με πέτρες και χημικά λίγη μόλις ώρα πριν την επίσκεψη τους, τις ζημιές στο φράχτη που προκαλούν διαρκώς οι μετανάστες και αποκαθιστούν άμεσα τα στελέχη του στρατού, μίλησε για την ενημέρωση που είχαν από τους αξιωματικούς του στρατού αλλά και για τη συγκινητική συμπεριφορά των ακριτών του Έβρου προς τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς  με προσφορά τοπικών εδεσμάτων ως ανταπόδοση για την ασφάλεια που τους προσφέρουν.


Μάλιστα ο Σεβασμιότατος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τους ιερείς της Μητρόπολης μας να απευθύνουν έκκληση προς τους ενορίτες τους να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα προϊόντα και να σταλούν στους φύλακες των συνόρων ως προσφορά και αναγνώριση του έργου τους από τους Ξανθιώτες , όπως: μικρά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, μπισκότα, φρυγανιές κ.α.


Ακούστε το Σεβασμιότατο.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά