Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών.Για τα επόμενα βήματα ενημερώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης.

‘Όλοι οι συνάδελφοι, όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, επέδειξαν υπευθυνότητα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις μεγάλες απώλειες στην τοπική μας οικονομία, και κατ’ επέκταση στην κοινωνία μας, από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Οι προτάσεις όλων των επικεφαλής και των συμβούλων, μελετώνται από τις υπηρεσίες του Δήμου και εφόσον ο Δήμος μας δύναται να τις εφαρμόσει, θα ενταχθούν στα μέτρα που λαμβάνουμε και αφορούν το πεδίο ευθύνης του Δήμου. Τους ευχαριστώ θερμά για την στάση τους και τη χθεσινή εξαιρετική συζήτηση για το θέμα που οδήγησε στην λήψη ομόφωνης απόφασης’, δηλώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, με αφορμή την ομόφωνη  έγκριση από την ολομέλεια του οργάνου της πρότασης του Δήμου για την στήριξη του επιχειρείν από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης.

Το πακέτο μέτρων, ύψους 400.000 ευρώ μέσω μείωσης των ανταποδοτικών τελών κατά 35%, που ομόφωνα ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, είναι το ένα από τα δυο πεδία δράσης στα οποία κινείται ο Δήμος Ξάνθης καθώς αφορά τις ελαφρύνσεις που ο ίδιος ο Δήμος μπορεί να πραγματοποιήσει χωρίς να απαιτείται έγκριση ή παρέμβαση από την κεντρική διοίκηση. Παράλληλα , εξηγεί ο Δήμαρχος, ξεκίνησαν οι διεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης ώστε να προωθηθούν προς επίλυση εκείνα τα αιτήματα των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της Ξάνθης, στα οποία χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση.

Σήμερα ο Δήμαρχος συναντάται με το σύνολο των επαγγελματικών φορέων, ώστε να ενοποιηθούν οι προτάσεις που εγγράφως κατέθεσαν προς το Δήμο Ξάνθης σε μια πρόταση, και να επιδοθούν από το Δήμαρχο στους αρμόδιους υπουργούς την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Τσέπελης επισημαίνει, σχετικά με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα εγκριθεί και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και φυσικά θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης προς τους υπουργούς για την ικανοποίηση των αιτημάτων που απαιτούν κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος Ξάνθης βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους Δήμους που υπέστησαν απώλειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ώστε να διευρύνει τις ‘συμμαχίες’ του για την ικανοποίηση των αιτημάτων που διεκδικεί για το σύνολο των επαγγελματιών της Ξάνθης που ζημιώθηκαν : ‘ η υγεία είναι το πρώτιστο. Σε αυτό δεν χωρά καμιά συζήτηση. Αυτή είναι και η δική μας προτεραιότητα αυτή την περίοδο. Όμως, οι οικονομικές απώλειες είναι τεράστιες, δεν γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει και οφείλουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε τους επαγγελματίες μας’, καταλήγει.

Αναφερόμενος στο θέμα των συλλόγων, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθούν τα μέτρα που θα αφορούν την αντιμετώπιση της ζημίας που υπέστησαν και οι σύλλογοι.

Η ισχύς των μέτρων θα είναι μέχρι τις 31/12/20 και το όλο θέμα θα επανεκτιμηθεί τον Οκτώβριο κατά τη συζήτηση των δημοτικών τελών του 2021 στο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια:  Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά