Α.Καραδέδος : η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τις συστάσεις των ειδικών για τον κορονοϊο.

-Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιφέρεια Α.Μ.Θ μέχρι τώρα.

Οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν με μεγάλη υπευθυνότητα τις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου και την ίδια υπευθυνότητα επέδειξαν ο Δήμος Ξάνθης και οι τοπικοί φορείς όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.


Ακούστε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Α.Καραδέδο.


Με αφορμή την έκδοση της νέας ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης στην οποία, εκτός από την υπενθύμιση των βασικών μέτρων προσωπικής υγιεινής και της ενδεδειγμένης συμπεριφοράς, ο Ι.Σ.Ξ απευθύνεται προς τους Ξανθιώτες υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους στην παρούσα φάση απαιτείται από όλους μας ‘υψηλό αίσθημα προσωπικής ευθύνης’.


Ο κ. Καραδέδος τόνισε με έμφαση ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, όμως αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι δεν υπάρχει εντοπισμένο περιστατικό. Άρα οφείλουμε όλοι να ενεργούμε όπως θα ενεργούσαμε εάν και εφόσον υπήρχε περιστατικό επιβεβαιωμένο. Και αυτό συστήνεται – πρόσθεσε με έμφαση- για να μην χαλαρώσει η υπεύθυνη στάση με την οποία μέχρι τώρα συμπεριφέρεται η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.


Η επιπόλαιη φημολογία που βρίσκει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναληθής.


Το μόνο περιστατικό το οποίο τελεί υπό διερεύνηση, σημείωσε, - δηλαδή χαρακτηρίστηκε ύποπτο κρούσμα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί για επιβεβαίωση ή μη - είναι ο ασθενής ναυτικός, μέλος πληρώματος του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη, που μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο της Καβάλας. ( τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό)


Ο κ. Καραδέδος απευθύνθηκε προς τους γονείς στους οποίους συνέστησε να συμβουλεύουν και να παροτρύνουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια ή σχολές, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, να μην επαναπατρίζονται στη χώρα ή στη γενέτειρα τους ώστε να αποφεύγονται μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα:’ είμαι και εγώ γονέας. Τα παιδιά μου δεν βρίσκονται εδώ. Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με όσους συμπολίτες μας έσπευσαν να ζητήσουν από τα παιδιά τους να γυρίσουν πίσω από τη Φιλιππούπολη, για παράδειγμα, όπου σπουδάζουν. Οι μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται στο ελάχιστο. Το ίδιο συνιστάται και στους φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών της ευρύτερης δικής μας περιοχής’.


Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό, στη φάση που βρισκόμαστε τώρα, να μην επισκεπτόμαστε με το πρώτο σύμπτωμα γρίπης, το Νοσοκομείο. Η τακτική που πρέπει να ακολουθείται από όλους μας –ακόμη και εάν έχουμε ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενη χώρα ή περιοχή- είναι να ενημερώνουμε το γιατρό μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες που εκείνος θα μας δίνει.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε χθες πανδημία την εξάπλωση της νόσου, γνωστοποίησε ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αφορούν σε περιορισμούς με στόχο τη αποτροπή της διασποράς.


Τέλος, υπενθύμισε σε όλες και όλους μας τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής που οφείλουμε να τηρούμε.





 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά