ΚΚΕ(μ-λ): Ο ΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΕΙ!

              

 

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τη ζωή μας. Την απειλεί. Πρέπει να την προφυλάξουμε. Αυτοί που μέχρι χθες τη ρήμαζαν, «νοιάστηκαν» ξαφνικά! Απαγορεύουν, διατάζουν και μας αφήνουν στην τύχη μας. Πρέπει:

  • Ν’ απολυμαίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας και το σπίτι μας. Αν βρει κανείς απολυμαντικά, οινόπνευμα και μάσκες -  σπάνια πλέον είδη - θα τα χρυσοπληρώσει!!!
  • Να μην έχουμε ανθρώπινες επαφές, να μη βγαίνουμε απ’ το σπίτι. Μέσα όλοι! Υγιείς και  ασθενείς μέχρι ν’ αρρωστήσουν βαριά. Όσοι έχουνε συμπτώματα, τους λένε ν’ απομονωθούν. Πώς; Ο λαός δε ζει σε παλάτια!
  • Για να κάνουμε το τεστ, πρέπει, είτε να το πληρώσουμε ακριβά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, είτε να περιμένουμε ώρες στην ουρά μέχρι να καταρρεύσουμε και μόνο αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες ή ήδη νοσούμε.
  • Αν αρρωστήσουμε βαριά, θα νοσηλευτούμε σε άθλιες συνθήκες και σε Νοσοκομεία που καταρρέουν. Μαζί τους καταρρέουν κι οι εργαζόμενοι σε αυτά.
  • Αν χρειαστούμε «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας»  πρέπει να επιλεχθούν οι επιζώντες! 600 κλίνες ΜΕΘ, σημαίνει πως δε θα επιβιώσουν όλοι όσοι νοσήσουν!
  • Οι πλούσιοι και το πολιτικό προσωπικό έχουν εξασφαλίσει διάγνωση και θεραπεία. Αλίμονο στο φτωχό κοσμάκη!
  • Οι πρόσφυγες αφήνονται στη μοίρα τους. Όσοι αντέξουν…

 

Είναι η ζωή «ατομική ευθύνη» του καθένα;  Μ’ αυτό το σλόγκαν, η κυβέρνηση φορτώνει τις ευθύνες της στον καθένα μας ξεχωριστά και επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. Κόντρα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, δείχνουμε την «κρατική ευθύνη». Η κυβέρνηση λέει ψέματα.

  • Πού είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που λέει πως θα προσλάβει εκτάκτως;
  • Τι κάνει με τις θέσεις ΜΕΘ; Το 25% είναι κλειστές, γιατί δεν τις ανοίγει; Γιατί δε φτιάχνει άλλες; Γιατί υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία;

 

Η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει. Οι επιχειρήσεις απολύουν μαζικά! Δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους. Στο στόχαστρο ξανά οι μισθοί. Ροκανίζουν την κανονική άδεια, καταργούν  όλες τις αργίες και οι υπερωρίες δεν έχουν όριο! Μαζί τους και η δουλειά την Κυριακή… «Ευκαιρία» και για ιδιωτικοποιήσεις…  

 

Τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού  θέλουν να τα κάνουν μόνιμα, σαν τα μνημόνια. Με την προπαγάνδα «Μένουμε σπίτι», δε θέλουν το λαό «στα πόδια τους»! Δεν τον θέλουν να διεκδικεί, να απεργεί, να διαδηλώνει.

Σε πείσμα τους, θα ζήσουμε! Δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεζουμίσουν! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλώνουν την ομοψυχία τους.  Πρώην και νυν κυβερνώντες που διαλύσανε τις ζωές μας. Όμως δεν καταθέτουμε τα όπλα μας!

Να απαιτήσουμε:

 • Ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων για πρόληψη και θεραπεία σε όλες της βαθμίδες υγείας! Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος! Άμεση δημιουργία νέων κλινών και ΜΕΘ!

• Πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

• Προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού! Όχι στις εξοντωτικές συνθήκες και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας του!

• Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων. Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και υγιεινής για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

www.kkeml.gr  e-mail: cpgml@otenet.gr                                    

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά