Ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Ελευθεριάδης και το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης εντατικοποιούν τις εργασίες και εφαρμόζουν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Έντονη η κινητικότητα στο Δημοτικό κατάστημα και στους οικισμούς στη Σταυρούπολη, με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Ελευθεριάδη  να συντονίζει και να εφαρμόζει προληπτικά μέτρα θωράκισης των υπαλλήλων και της τοπικής κοινωνίας, η οποία αποτελείται κυρίως από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με αποτέλεσμα   η δυνατότητα χρήση της τεχνολογίας είναι μηδαμινή  και  δυνατότητες συναλλαγών από απόσταση, ανέφικτη

Την Τετάρτη  18 Μαρτίου 2020 σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, μαζί με τους εργαζομένους της κοινωνικής δομής Βοήθεια στο Σπίτι, να εντατικοποίησαν  την επικοινωνία με τους κατοίκους,  τηλεφωνικά άλλα και με δια ζώσης επισκέψεις σε όλους τους οικισμούς, λαμβάνοντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των επαφών τους.

Πραγματοποιήθηκε ρεαλιστική ενημέρωση για την κρισιμότητα της κατάστασης, την αναγκαιότητα για τον κάτοικόν περιορισμό και τον περιορισμό των επαφών και συναλλαγών τους, κυρίως όμως για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν.

Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε επίσης, στο μέτρο του δυνατού, να εξυπηρετούν τους ηλικιωμένους αναλαμβάνοντας να τους προμηθεύουν με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, διεκπεραιώνοντας και οποιαδήποτε συναλλαγή τους,  με τις υπηρεσίες.

Ο Απόστολος Ελευθεριάδης ήρθε σε επαφή με τα στελέχη του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ανέλαβε την υποχρέωση να φέρει σε πέρας τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Ξάνθης, σχετικά με την εγκατάσταση «box»,  στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας καθώς και εξοπλισμού, ως μέτρα αύξησης της ασφάλειας και υγιεινής κοινού και εργαζομένων στην μονάδα υγείας της Σταυρούπολης.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Ελευθεριάδη μας ενημέρωσε για  τον έλεγχο, καθαρισμό και την χλωρίωση όλων των Δεξαμενών πόσιμου νερού στην περιοχή, για τις  εργασίες που αφορούσαν τον καθαρισμό της δεξαμενής στον οικισμό της Δρυμιάς, ενώ χλωριώθηκε αυτή της Πασχαλιάς.

 Όπως χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης σημείωσε, «ο καθαρισμός και η απολύμανση των κτιρίων του σιδηροδρομικού σταθμού Σταυρούπολης, που αποτελούσε τον τελευταίο καιρό σημείο στάσης και διανυκτέρευσης προσφύγων και μεταναστών, ήταν απολύτως αναγκαία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όλων των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, προγραμματίστηκαν εργασίες για την πρόληψη και περιορισμό του κίνδυνου εμφάνισης και διασποράς στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης, της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στο πεδίο  του καθαρισμού και των απολυμάνσεων 


 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη