Μαρία Μιχαλοπούλου: Το ΔΠΘ τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 πανέτοιμο για Τηλεεκπαίδευση. 37.000 χρήστες στο σύστημα.

Την Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κα Μαρία Μιχαλοπούλου, φιλοξένησε η ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Τα Νέα της Πόλης» την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, καθώς το πανεπιστήμιο της Θράκης για μια ακόμη φορά είναι ένα βήμα μπροστά, από τις εξελίξεις.

Το πανεπιστήμιό μας από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί όλες τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες μέσω του διαδικτύου.

Ακούστε την κα. Μαρία Μιχαλοπούλου

Με τη διακοπή της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας με τη φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών, το πανεπιστήμιο ήδη διαμόρφωσε την επόμενη ημέρα με τις διοικητικές υπηρεσίες του, από την επόμενη, να μπορούν  να εργαστούν  από απόσταση και από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 να είναι σε θέση σε πλήρη ανάπτυξη να πραγματοποιήσει συγχρονισμένη «Τηλεεκπαίδευση».

Όπως μας ενημέρωσε η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κα. Μιχαλοπούλου, αυτή η λειτουργία δεν είναι άγνωστη για το πανεπιστήμιό μας το οποίο έχει αναπτύξει την ασύγχρονη εκπαίδευση εδώ και χρόνια, με την παροχή υλικού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Τώρα όμως μπαίνει σε μια πρωτόγνωρη σε έκταση κατάσταση, καθολικής συγχρονισμένης τηλεεκπαίδευσης, με όλα τα προγράμματα σπουδών και με 2400 μαθήματα για τα δύο εξάμηνα που αφορούν,  37.000 χρήστες.

 Ο όγκος μεγάλος και η πρόκληση της επιτυχίας ιδιαίτερη, όμως η καλή διάθεση των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους τη λειτουργία είναι το λαμπερό φως που δίνει τη διαφορά και σε πρώτο επίπεδο εξασφαλίζει και την επιτυχία, σημείωσε η κα. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Κάποια τεχνικά ζητήματα που όλους προβληματίζουν, όπως το τεράστιο μέγεθος των δεδομένων που καλείται να σηκώσει το σύστημα, ειδικά τώρα με το «μένουμε στο σπίτι» που γίνεται ευρύτατη χρήση του διαδικτύου, φαίνεται από τις δοκιμές ότι έχουν ξεπεραστεί.  Οι επενδύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από το Πανεπιστήμιο σε αυτόν τον τομέα έχει πιάσει τόπο. Το κέντρο Υπολογιστικών συστημάτων που έχει επιφορτιστεί με το όλο εγχείρημα, έχει δώσει και την ψυχή του για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι στις επάλξεις που θα αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα προκύψει κατά την εξέλιξη των διαδικτυακών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τόνισε η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. κα. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Η κα. Μιχαλοπούλου ευχαρίστησε θερμά όλο το διοικητικό προσωπικό, όλους τους ανθρώπους της εκπαίδευσης της δομής, όλους τους τεχνογνώστες που υποστηρίζουν το εγχείρημα, σημειώνοντας ότι πάντα πίσω από αυτές τις δράσεις, οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά και τα μηχανήματα συνδράμουν απλά στην επιτυχία.

Κλείνοντας η κα. Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε επιγραμματικά  στην υποβολή πρότασης,  που ενέκρινε ομόφωνα  η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στις 19 Μαρτίου 2020  για  «Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» ύψους 105.500.000,00 €.


 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά