Α.Καραδέδος: απαιτείται πειθάρχηση όλων στα μέτρα και προστασία του Νοσοκομείου Ξάνθης και του προσωπικού του.

 

Να πειθαρχήσουμε, αυστηρά, στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου και να προστατεύσουμε, πάση θυσία, το Νοσοκομείο Ξάνθης και το προσωπικό του –γιατρούς και νοσηλευτές- καλεί όλες και όλους μας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος.

Ο κ. Καραδέδος υπογράμμισε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ είναι απαραίτητα.

Ακούστε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Α.Καραδέδο.

Η χώρα μας, επισήμανε, δεν δίστασε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων που χώρες της δύσης δίστασαν να λάβουν και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με δραματικές καταστάσεις και με κατάρρευση των εθνικών συστημάτων υγείας τους.

Θύμισε ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων ήταν η αρχική -και βασική- πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα. Οι οικονομικές επιπτώσεις από τη λήψη τέτοιων μέτρων είναι τεράστιες, αναγνωρίζει, όμως είναι θετικό, προσθέτει, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν επέδειξε τις ίδιες αναστολές με άλλες χώρες που σήμερα πληρώνουν το τίμημα του να προτάσσουν τη διαφύλαξη της  οικονομίας από την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Καραδέδος εστίασε σε δυο διαπιστώσεις που οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλοι οι Ξανθιώτες καθώς σχετίζονται με την συμπεριφορά μας.

Η πρώτη διαπίστωση έχει να κάνει με μια λανθασμένη διαχείριση της όποιας ανησυχίας μας που οδηγεί στο στιγματισμό των συμπολιτών μας που νόσησαν από το νέο κορονοϊό και η δεύτερη με τα μέτρα που λαμβάνουμε οι περισσότεροι όταν πηγαίνουμε στα surer market. Για την μεν πρώτη διαπίστωση ο κ. Καραδέδος τονίζει ότι όλοι συμπολίτες μας που νόσησαν ήταν κρούσματα ‘ορφανά’ άρα όλοι θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας εν δυνάμει νοσούντες και έτσι να συμπεριφερόμαστε ενώ για τη δεύτερη, τις αγορές στα πολυκαταστήματα , συστήνει να φορούμε μάσκα και γάντια.

Τέλος, διατύπωσε την διαφωνία του με το κάλεσμα εθελοντών προς ενίσχυση του προσωπικού του εθνικού συστήματος υγείας και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού ενώ είχε και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το διευθυντή του δημοτικού ραδιοφώνου, Τηλέμαχο Αρναούτογλου, σχετικά με μια ιδέα, την οποία επεξεργάζεται από όλες τις παραμέτρους ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, και αφορά τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά