25η Μαρτίου-Αφιέρωμα στην ημέρα με εκπομπές στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης.

Η 25η Μαρτίου του 1821 που γιορτάζεται σε όλη τη χώρα ως διπλή γιορτή, φέρνει στη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης εκπομπές - αφιερώματα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων λόγου και τέχνης που η "Όμορφη Πόλη 89,9" συνηθίζει να αξιοποιεί.

Σήμερα Τετάρτη  25 Μαρτίου 2020, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που ζει η χώρα αλλά και η Ξάνθη,  με τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τις παρελάσεις να μη πραγματοποιούνται στη χώρα, το Δημοτικό ραδιόφωνο φρόντισε να ακουστούν στο κέντρο της πόλης οι εορταστικές ιαχές και το ιστορικό της επανάστασης.

Από τη συχνότητα του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης θα μεταδοθούν οι εκπομπές- αφιερώματα στην 25η Μαρτίου :

Ιστορικές αναδρομές στο επαναστατικό κλίμα στην περιοχή μας και καταγραφή γεγονότων που χαράχθηκαν ανεξίτηλα στην Ιστορία μας.

Ο Χρήστος Κοσμάς και ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου στις 12:00 το μεσημέρι και σε επανάληψη στις 20:00,  παρουσιάζουν το αφιέρωμα με τίτλο " Η Επανάσταση στην Ελλάδα. Το φρόνημα και οι Ικανότητες των Ελλήνων".


Ο Θανάσης Μουσόπουλος παρουσιάζει το μεσημέρι στις 13:00 και σε επανάληψη στις 19:00,  ένα αφιέρωμα στην ημέρα με τίτλο " Το 1821 και η Θράκη".


Όλα όσα προετοίμαζαν το έδαφος για την Επανάσταση, οι ιδιαιτερότητες, τα "ξεχωριστά" στοιχεία των Ελλήνων ανά περιοχή, το φρόνημα, η πίστη, η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών.

Ας κρατήσουμε το φρόνημά μας σε υψηλό επίπεδο και όλοι μαζί θα ξαναβγούμε νικητές από τη σκληρή δοκιμασία με τον κορονοϊό.


Καλή σας ακρόαση!

Χρόνια Πολλά
 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά