Ε. Ροφαέλα: το Νοσοκομείο Ξάνθης θωρακίζεται διαρκώς για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε ο κορονοϊος


Το Νοσοκομείο Ξάνθης θωρακίζεται συνεχώς ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε ο κορονοϊός παγκοσμίως.


Οι έξι κλίνες Μ.Ε.Θ μέσω και χορηγιών από εκπροσώπους του επιχειρείν στο Νομό , τους οποίους ενημερώνει διαρκώς για τις ανάγκες η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Έλενα Ροφαέλα όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στόχος είναι να εμπλουτιστούν με ακόμη πέντε, ενώ ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια σύντομα να λειτουργήσει και πτέρυγα αρνητικής πίεσης στην παιδιατρική κλινική, ενισχύοντας έτσι τη δυναμική του Νοσοκομείου της Ξάνθης στην αντιμετώπιση της νέας νόσου καθώς ήδη η πτέρυγα της Ψυχιατρικής Κλινικής έχει διαμορφωθεί σε πτέρυγα αρνητικής πίεσης, με εννέα δωμάτια και 15 κλίνες.


Η διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Ροφαέλα , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, επισήμανε – και συνάμα ευχαρίστησε δημόσια- τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης που άμεσα ανταποκρίθηκε στα αίτημα –έκκληση της διοίκησης του Νοσοκομείου να συμβάλλει με όποιο τρόπο δύναται στη μεγάλη προσπάθεια ύψιστης ετοιμότητας που είναι η καθημερινή έγνοια της διοίκησης.

Ακούστε την κ. Ε.Ροφαέλα

.

Ήδη τονίζει και το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου , σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενισχύθηκε και με τη συνδρομή του Στρατού.


Υπογράμμισε ότι σοβαρές ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό δεν υπάρχουν. Ωστόσο υπάρχει –όπως άλλωστε σε όλη τη χώρα και παγκοσμίως- έλλειψη σε μάσκες υψηλής προστασίας. Τοπικές επιχειρήσεις συνδράμουν ώστε με την παραγωγή τους να καλύψουν ανάγκες και σε νοσοκομειακά υλικά όπως μάσκες, προστατευτικές στολές , υγρομάντηλα κ.α.


H  κ. Ροφαέλα ευχαρίστησε από καρδιάς όλους /ες τους συμπολίτες/σες που έσπευσαν να προσφέρουν στο Νοσοκομείο από μάσκες μέχρι και τρόφιμα (! ) αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του έμψυχου δυναμικού του Νοσοκομείου.


Ζήτησε από τους συμπολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο να συνεργάζονται με τους γιατρούς και να τους ενημερώνουν για το ιατρικό τους ιστορικό, αν π.χ ανεβάζουν πυρετό, καθώς ναι μεν θερμομετρούνται όλοι όσοι εισέρχονται στο Νοσοκομείο αλλά  με ένα αντιπυρετικό ο πυρετός πέφτει και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι γιατροί.


Κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται άφοβα στο κέντρο Αιμοδοσίας για να αιμοδοτήσουν αφού λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Οι ανάγκες για αίμα σε όλη τη χώρα είναι τεράστιες.


Τέλος, ζήτησε από όλους μας να επιδείξουμε την αναγκαία για τις περιστάσεις υπευθυνότητα και να μένουμε  στο σπίτι.





 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά