Στέλλα Ζάικου: να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και εστίαση



Με παρέμβαση της στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η κ. Στέλλα Ζάικου, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, έθεσε υπόψιν της τοπικής κοινωνίας και των αρμοδίων αρχών το θέμα της λήψης επιπλέον μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και εστίαση, καθώς όπως είπε δεν έχουν τοποθετηθεί ειδικές προστατευτικές κατασκευές στα ταμεία όλων των σούπερ μάρκετ, καλούνται οι υπάλληλοι να απολυμαίνουν τους χώρους και όχι ειδικά συνεργεία, ενώ δεν δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους εργαζόμενους που εμφανίζουν ανησυχητικά συμπτώματα να κάνουν το τεστ διάγνωσης του κορονοϊου κατά προτεραιότητα.


Όπως σημείωσε πρόκειται για τους πλέον εκτεθειμένους στον κορονοϊο εργαζόμενους , οι οποίοι καλούνται να δουλέψουν 8ωρα ενώ οι περισσότεροι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίες.


Τόνισε ακόμη ότι ήδη στη Ένωση της Ξάνθης έγιναν καταγγελίες από εργαζόμενους γιατί εργοδότες τους ζητούν μέρος ή όλο το επίδομα των 800 ευρώ που δικαιούνται!  Η Ένωση σκοπεύει να ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβούνται και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.


Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία και με άλλα σωματεία εργαζομένων του Νομού Ξάνθης, θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, γνωστοποιώντας σε όλους , τοπική κοινωνία και αρμόδιους φορείς τα ζητήματα που ανησυχούν και προβληματίζουν τους εργαζόμενους.


Ακούστε την κ. Σ.Ζάικου.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά