Γραμματέας Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι κοινωνικά και οικονομικά αναγκαίο να στηριχθεί άμεσα η αγορά

Την ανάγκη άμεσης στήριξης της αγοράς με επιπλέον μέτρα , πέρα από όσα ήδη ελήφθησαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία, υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Γραμματέας της Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’.


Ο κ. Χατζηθεοδώρου υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε επίπεδο οικονομίας αλλά και κοινωνίας και υποστήριξε ότι οι εκτιμήσεις έγκυρων οικονομικών ιδρυμάτων της Ευρώπης για την ύφεση στην Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊου, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε, σήμερα παρουσιάζει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη της αγοράς και συνολικά της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας.


Ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία και αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις του υπουργού οικονομικών για ύφεση της τάξης του 3% με 4%:’ η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη. Ήδη έγκυρα ευρωπαϊκά ιδρύματα έχουν δημοσιοποιήσει εκτιμήσεις οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 18%. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να αφήσει το ‘μαξιλάρι’ που τώρα πρέπει να αξιοποιηθεί. Και φυσικά τώρα θα κριθεί και η ίδια η Ευρώπη. Το ευρωομόλογο για μας- και θυμίζω ότι αναδείξαμε το θέμα με το ευρωομόλογο και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης- είναι η λύση’, υποστηρίζει.


Ο κ. Χατζηθεοδώρου, άσκησε δριμεία κριτική  στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης των προσλήψεων στο Νοσοκομείο της Ξάνθης από στελέχη της Ν.Δ αλλά και στο ρόλο της διοίκησης του Νοσοκομείου, για να  καταλήξει σε ότι αφορά την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ στην εκτίμηση:’ η καθυστέρηση των προσλήψεων που είχε ανακοινώσει από το Μάρτιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της Ν.Δ, τώρα, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης , αποδεικνύεται ότι ήταν η λάθος επιλογή καθώς άφησε υποστελεχωμένα νοσοκομεία και δημόσιε δομές υγείας. Όπως , τώρα, αποδεικνύεται ότι είναι λάθος επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ η κατεύθυνση προς την ιδιωτική ασφάλιση και περίθαλψη. Όλο το βάρος της πανδημίας παγκοσμίως το σηκώνουν τα δημόσια συστήματα υγείας και αυτά πρέπει άμεσα να ενισχυθούν και σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικο-ιατροτεχνολογική υποδομή και σε μέσα προστασίας’.


Τέλος, επεσήμανε, ότι σε επίπεδο Δήμου προέχει η όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Οι προτάσεις της δημοτικής κίνησης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτό και στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται λόγω των αυξημένων περιοριστικών μέτρων και των έκτακτων συνθηκών σε πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου που χρήζουν στήριξης και βοήθειας.


Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά