Τοποθέτηση και ψηφοφορία της δημοτικής παράταξης ‘Δήμος Πρότυπο’ στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η δημοτική παράταξη ‘Δήμος Πρότυπο’ ενημερώνει για την τοποθέτηση και την ψήφο της στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

«Τι ΔΕΝ ψηφίσαμε και ΓΙΑΤΙ, στη δια περιφοράς, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 12 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 17:00 - 19:00 ώρα λήξης, στο e-mail του γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Λήψη απόφασης για καθορισμό χώρων παράλληλης  υπαίθριας αγοράς του ν. 4497/2017 (Α΄171), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4682/20 (ΦΕΚ 76 Α΄)  (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης)

 Για το παραπάνω μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου

ζητούμε αναβολή της συνεδρίασης και λήψης απόφασης ΔΙΟΤΙ η πρόσκληση μας κοινοποιήθηκε στις 2 σήμερα το μεσημέρι για συνεδρίαση και λήψη απόφασης δια περιφοράς στις 5 σήμερα το απόγευμα.

Επειδή δεν έχουμε θεσμικά καμία ενημέρωση, επειδή δεν συνεδρίασε το τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας και επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό που αφορά την δημόσια υγεία, προτείνουμε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα.

Αν παρόλα τα παραπάνω το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης δεν γίνεται αποδεκτό από το Σώμα, το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ α) η παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4682/2020 αναφέρεται στην δυνατότητα παράλληλης αγοράς και όχι επέκτασης της υπάρχουσας και ΔΙΟΤΙ, β) ο εισηγητής δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση και πρόθεση των μικροπωλητών ότι προτίθενται να παραμείνουν στο χώρο με μείωση κατά 2/3 των πάγκων των, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χώρος μεταξύ των, πλέον των 4 μέτρων και ΔΙΟΤΙ, γ) δεν γίνεται αναφορά στους μικροπωλητές που έχουν άδειες που καταλαμβάνουν τον χώρο και είναι τακτοποιημένοι ταμειακά όσο αφορά τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο».   

 

 

Πολιτικά
Τοπικά