Η Ομοσπονδία Γονέων/Κηδεμόνων μαθητών Α.Μ.Θ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων/Κηδεμόνων Ελλάδας καλούν τους γονείς να καταθέσουν δηλώσεις άρνησης για τις κάμερες στις τάξεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και από γονείς για το θέμα της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος από τις τάξεις μετά την υπογραφή υπουργικής απόφασης από την υπουργό Παιδείας.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών περιφέρειας Α.Μ.Θ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με την απόφαση που υπέγραψε-και ήδη δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ.- η υπουργός παιδείας, γνωστοποιούν ότι η ΑΣΓΜΕ αιτήθηκε συνάντηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και καλούν τους γονείς να είναι παρόντες στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις πόλεις τους και να καταθέσουν δηλώσεις άρνησης βιντεοσκόπησης των παιδιών τους στις τάξεις στους  διευθυντές των σχολείων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α.Μ.Θ είναι η εξής:

 «Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχουμε ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) προς κάθε Ομοσπονδία, Ένωση, Σύλλογο Γονέων και κάθε γονιό ξεχωριστά, καλούμε τα συλλογικά όργανα των Γονέων να εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος και να οργανώσουν τη συμπλήρωση της δήλωσης από κάθε γονιό άρνησης βιντεοσκόπησης του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και την κατάθεση αυτής στους Διευθυντές των σχολείων. Ενημερώνουμε ότι η ΑΣΓΜΕ έχει ήδη αιτηθεί συνάντηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θέμα.

Επίσης καλούμε σε συμμετοχή στις δράσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών σε μια σειρά πόλεις της περιοχής μας, την Τρίτη 19 Μαΐου, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες στις σχολικές τάξεις».

Η ανοιχτή επιστολή της ΑΣΓΜΕ είναι η εξής:

«προς όλους τους γονείς μαθητών

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα από τα Όργανα του κινήματος Γονέων.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής βιντεοσκόπησης του μαθήματος.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να οργανώσει τη συμπλήρωση ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ από κάθε γονέα ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και κατάθεσης αυτής στους Διευθυντές των σχολείων.

Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ».

Τοπικά