Χ. Γιαννακίδου: Να στηριχθεί τώρα η Δημόσια Εκπαίδευση. Όλη η κοινωνία να συμπαραταχθεί και να κινητοποιηθεί στις 18:30 στην κ. Πλατεία της Ξάνθης.

Η κα Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Γενική Γραμματέας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και εκπρόσωπος της παράταξης "Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών" μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης με αφορμή την σημερινή  Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση  στις 18:30 στην Ξάνθη και με αιτία το εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κα. Γιαννακίδου χαιρέτησε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και ανέλυσε το σκεπτικό της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Η Γ.Γ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλη την κοινωνία στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, υπενθυμίζοντας τις διεκδικήσεις-απαιτήσεις:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακούστε την

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά