Μπαράν Μπουρχάν: «Να επιστραφούν άμεσα τα 88 ακίνητα της Ξάνθης που δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο»/ Το ΚΙΝ.ΑΛ κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στη Βουλή

Ο Βουλευτής Ξάνθης, κ. Μπουρχάν Μπαράν μαζί με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση επιστροφή των 10.119 ακινήτων ανά την Επικράτεια, που δέσμευσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπερταμείο ακινήτων.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Ξάνθης: ’Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές  και ιδρύθηκε το λεγόμενο «Υπερταμείο» .Ανάμεσα  στα ακίνητα αυτά βρίσκονται και 88 ακίνητα του Νομού Ξάνθης .

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όμως, με την προ λίγων ημερών απόφασή του, ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που πέρασαν «εν μια νυκτί» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, στην ΕΕΣΥΠ - δηλαδή το Υπερταμείο.

Το ΠΑΣΟΚ, και τώρα το Κίνημα Αλλαγής, ποτέ δεν έπαψε να αναδεικνύει το μείζον εθνικό ζήτημα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας και να αγωνίζεται να ανατρέψει αυτή την απόφαση της υποτέλειας και ντροπής για τη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει τώρα να μιλήσει καθαρά, να αφήσει τις «μισές κουβέντες» και να προβεί στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση».

 

 

Πολιτικά
Τοπικά