Γ.Σιαμίδης: αναποτελεσματικοί και ανεπαρκείς οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και στις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα

Ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς χαρακτήρισε ο συντονιστής του ΕΠΑΜ Ξάνθης, κ. Γιάννης Σιαμίδης , τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης στα δυο μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει : της διαχείρισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία και την κοινωνία και των τουρκικών προκλήσεων στα σύνορα της χώρας.

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο συντονιστής του ΕΠΑΜ Ξάνθης κ. Γιάννης Σιαμίδης, για μεν τη μέχρι τώρα διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας μετά το lock down εκτίμησε ότι το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε για τη στήριξη της αγοράς και του τουρισμού δεν δύναται να καλύψει τα ελλείματα και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν ενώ και ο δανεισμός από τον ESM, ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο, θα επιβαρύνει την ήδη αδύναμη οικονομία της χώρας.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα υποστήριξε ότι επιβάλλεται η οριοθέτηση της ΑΟΖ να γίνει άμεσα ενώ για τις προκλήσεις στον Έβρο εξέφρασε την απορία του γιατί μένει ανοιχτό το τελωνείο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακούστε τον κ. Γιάννη Σιαμίδη.

 

 

 

Πολιτικά
Τοπικά