Αρης Γιαννακίδης: "Έκθέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές" με την κλοπή υλικών από εγκαταστάσεις δημόσιου συμφέροντος. Ποιός ο ρόλος των κλεπταποδόχων;

Με μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατήγγειλε τις εκτεταμένες κλοπές σε αντιπλημμυρικά αντλιοστάσια καθώς και σε καλώδια ηλεκτροφωτισμού οδικών κόμβων, γεφυρών, σηματοδοτών κλπ. που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και για τις οποίες έχουν υποβληθεί οι σχετικές μηνύσεις.

Ο Περιφερειάρχης ζητά, με την παραπάνω μηνυτήρια αναφορά του, από τις εισαγγελικές αρχές να χαρακτηρίζονται τα αδικήματα ως έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών (κακούργημα) και όχι απλή κλοπή (πλημμέλημα), καθώς επίσης  ζητά να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες τόσο σε αυτούς που προέβησαν στις παράνομες πράξεις της κλοπής, αλλά και σε όσους μέσω των ενεργειών τους συντηρούν την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, δηλαδή των κλεπταποδόχων.

Επισημαίνεται ότι οι κλέφτες, με τις πράξεις τους, προκαλούν τεράστια οικονομική βλάβη στην Περιφέρεια, αλλά και την Εγνατία Οδό Α.Ε., καθώς και σε ΟΤΑ Ά Βαθμού, αποσκοπώντας στην ιδιοποίηση ποσοτήτων χαλκού (καλώδια, πηνία κλπ), τα οποία στη συνέχεια πωλούν ως μέταλλο, σε κλεπταποδόχους, εισπράττοντας μικροποσά, σε σχέση με την οικονομική βλάβη που προκαλούν και την έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών.

 

 

Αστυνομικά
Πολιτικά
Τοπικά