«9η Μαΐου-Ημέρα της Ευρώπης».«12 ώρες για την Ελλάδα».

Με αφορμή την 9η Μαΐου- Ημέρα της Ευρώπης , το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Κομοτήνής θα συμμετάσχει στη δράση με τίτλο: «12 ώρες για την Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Halles de Schaerbeek» στις Βρυξέλλες ,την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 , 10:00-24:00.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στις Βρυξέλλες, η οποία συντονίζεται από τον Τζίμι Τζαμάρ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Το "12 ώρες για την Ελλάδα" www.12hoursforgreece.com, θα περιλαμβάνει έργα και ιδέες που προέκυψαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τις κρίσης και θα επικεντρώνεται σε μια από τις σημαντικότερες αξίες που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, τη Δημοκρατία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, επίσης, μαραθώνιο ανάγνωσης της «Πολιτείας» του Πλάτωνα, η οποία θα διαρκέσει 10 ώρες, και θα συμμετέχουν 200 αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων,( να σημειώσουμε ότι ο υπεύθυνος πληροφόρησης του Europe Direct Κομοτηνής, κ.Σπύρος Νάκος θα είναι ένας απ’αυτούς), ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία, φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.Θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα, και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας.

Η διοργάνωση θα μεταδίδεται ζωντανά και στο  Europe Direct Κομοτηνής μέσω web streaming, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και μεταδόσεις από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια μέρα η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής , κα.Λουίζα Σαλτσίδου,  θα συμμετάσχει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Καθημερινές αναφορές» (10:00-12:00) της δημοσιογράφου Μαρίας Νικολάου στην ΕΡΑ Κομοτηνής για μια συζήτηση για το νόημα του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης.

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά