Οι "μικροί" των ποδηλάτων στη Σταυρούπολη. Γονείς και παιδιά με ενθουσιασμό δίπλα στο ποτάμι.

Στα εκτενή ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε στη Σταυρούπολη το διήμερο 11 και 12 Μαΐου με τα ποδήλατα και τους αγώνες σε πρώτο πλάνο, θα ήταν παράληψή μας να μην αναφερθούμε στο αύριο του ποδηλάτου.

Τα μικρά παιδιά που με την ενθάρρυνση του ΠΗΓΑΣΟΥ και των γονιών τους βρέθηκαν στη Σταυρούπολη την Κυριακή 12 Μαΐου και είχαν την καταπληκτική δυνατότητα να απολαύσουν μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι, έζησαν  την εμπειρία του να κάνεις ποδήλατο χωρίς τα μέλη της οικογένειάς σου,  ενταγμένος σε μια ποδηλατική παρέα με άλλους συνομηλίκους σου.

Τα παιδιά το χάρηκαν ιδιαίτερα απολαμβάνοντας την ανεξαρτησία τους. Οι γονείς δοκίμασαν τις αντοχές τους στο να εμπιστευτούν τα παιδιά στα χέρια των διοργανωτών. Οι διοργανωτές έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη σοβαρότητα, τη γνώση και την υπευθυνότητά τους στο να έχουν την πλήρη ευθύνη 65 τουλάχιστον μικρών παιδιών, να τα συνοδεύσουν παραποτάμια μέχρι τον Δαφνώνα, να τα φροντίσουν και να τα επιστρέψουν περίπου μετά από δυόμιση ώρες σώα και ασφαλή στους γονείς τους.

Όλα δούλεψαν άψογα και όχι τυχαία. Είχαν προηγηθεί ώρες και ημέρες συζητήσεων ιδιαίτερα για αυτό το κομμάτι της παιδικής ποδηλασίας, επιλέχθηκαν ένα ένα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, ακολούθησαν πρόβες και χρονομετρήσεις στην διαδρομή, αξιολογήθηκαν αστάθμητοι παράγοντες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να έχουν μια ιδιαίτερα θετική εμπειρία με τα ποδήλατα, οι γονείς να εμπιστευθούν τους διοργανωτές και οι διοργανωτές να εξάγουν  χρήσιμα συμπεράσματα για την διοργάνωση του 2014,  με τα παιδιά να αποτελούν το αύριο ακόμη και στο αγωνιστικό κομμάτι των εκδηλώσεων.

Οι γονείς περίμεναν τα παιδιά κάτω από τον πλάτανο της πλατείας στη Σταυρούπολη, απόλαυσαν τον καφέ τους, γεύτηκαν γλυκό του κουταλιού από την κα. Ελισάβετ, συζήτησαν ανέμελα στην ηρεμία που σου προσφέρει το τοπίο της ορεινής Σταυρούπολης και έδωσαν πολλοί από αυτούς ραντεβού για τις επόμενες Κυριακές να βρεθούν στο ίδιο σημείο με τα παιδιά τους  και να ακολουθήσουν τον δρόμο, την ίδια διαδρομή  στην οποία μυήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα είναι βέβαιο, ότι σιγά σιγά θα ανακαλύπτουν από μόνοι τους πολλές διαδρομές στα ατέλειωτα μονοπάτια και δασικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

 

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά