Μανώλης Σφακιανάκης. Από μόνος του μια ολόκληρη Υπηρεσία. Τα στελέχη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άριστα εκπαιδευμένα.

Με την αίθουσα στο Ίδρυμα να είναι ασφυχτικά γεμάτη, φανερώνοντας το ενδιαφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης με τους συνεργάτες του και η Ελένη Ράπτη στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας " ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ, υπό την ιδιότητά της ως συντονίστρια για την Ελλάδα, ξεκίνησε η ημερίδα - ενημέρωση στο πλαίσιο των γιορτών Νεολαίας του Δήμου Ξάνθης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την αποτροπή διαφόρων μορφών παρενόχλησης των ανήλικων, ενώ οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης σημείωναν στις συζητήσεις μας, ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι από μόνος του μια ολόκληρη Υπηρεσία, χωρίς βέβαια με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίζουν τους συνεργάτες του οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ικανοί και αποτελεσματικοί.

« Ξεκινούμε σήμερα από την Ξάνθη και συνεχίζουμε με ημερίδες ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλουμε τουλάχιστον να υποψιάσουμε τους πολίτες για τις συνθήκες που επικρατούν στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε σωστά ώστε να το χρησιμοποιούμε ορθά και να μην βάζουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας και πολύ περισσότερο να μην πέφτουμε θύματα απάτης " σημείωσε ο Ταξίαρχος, ο οποίος σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε "το να απαγορεύουμε στα παιδιά τη χρήση του Διαδικτύου δεν είναι σωστό αλλά και δεν είναι εφικτό. Το να τα μαθαίνουμε να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια είναι το εφικτό και το ορθό".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία απέτρεψε περισσότερες από 700 αυτοκτονίες επεμβαίνοντας άμεσα με αξιοποίηση στοιχείων από το διαδίκτυο.

Ελένη Ράπτη.

«Στην Ευρώπη περίπου 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κακοποίησης. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ενημέρωση της οικογένειας για τους τρόπους αποτροπής της σεξουαλικής κακοποίησης, που συνήθως προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον, ενώ βασικό εργαλείο της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προτείνει τρόπους προφύλαξης, είναι ο κανόνας  τα παιδιά  να μην επιτρέπουν οποιοδήποτε άγγιγμα στην περιοχή του εσωρούχου, καθώς δεν είναι ικανά στις πολύ μικρές ηλικίες να ξεχωρίσουν την ποιότητα του αγγίγματος και του χαδιού»

Μανώλης Φανουράκης

" Η υπερπληροφόρηση στη σύγχρονη εποχή είναι μια πραγματικότητα. Η χρήση του διαδικτύου είναι απαραίτητη για τον κάθε πολίτη, από τον μικρό μαθητή μέχρι τον μεγάλο σε ηλικία ενήλικα, τόσο για την ενημέρωσή του όσο και για την αντιμετώπιση και λύση ζητημάτων της καθημερινότητας. Οι παγίδες όμως στο διαδίκτυο πολλές και έτσι όλοι οφείλουμε να ενημερωνόμαστε ώστε να μην γινόμαστε καθημερινά εύκολα θύματα. Η Υπηρεσία δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα είναι αυτή που μπορεί ορθά να μας ενημερώσει και μέσα από τις γνώσεις της αλλά και με τις χιλιάδες εμπειρίες που έχει στην αντιμετώπιση του εγκλήματος ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας πως μπορούμε να προστατευθούμε" σημείωσε ο Μανώλης Φανουράκης στον ξεκίνημα της ημερίδας ενημέρωσης ευχαριστώντας την Υπηρεσία για την παρουσία της στην πραγματοποίηση της δράσης.

 

Αστυνομικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά