Ο Γ Κατρούγκαλος τώρα στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης. Το απόγευμα στο Ίδρυμα.

Ξεκίνησε η συνέντευξη στα 'Νέα της Πόλης" ζωντανά στο STUDIO  με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κατρούγκαλο.
Μπορείτε να θέτετε τα ερωτήματά σας στο  25410 78642 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 
Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης

Σήμερα , στις 20:00, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα:  «η κρίση και η διέξοδος»

Κεντρικός ομιλητής: Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Παρέμβαση θα ασκήσει ο Αναστάσιος Σεντής, Υποψήφιος Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος γεννήθηκε στην Aθήνα. Eίναι πτυχιούχος της Nομικής Σχολής Aθηνών , D.E.A. Δημοσίου Δικαίου  και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris-1 PANTHEON-SORBONNE διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Συνταγματικού Δικαίου και του μεταπτυχιακού κύκλου μαθημάτων για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το 1993 του απoνεμήθηκε το βραβείο του Διεθνούς Kέντρου Φιλοσοφίας του Δικαίου, το 1994 fellowship της Δανικής Aκαδημίας Eρευνών και το 2006 η Emile Noel fellowship της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Κατά την περίοδο 2002-2003. Εργάστηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S, στο Ινστιτούτο Eλληνικής Συνταγματικής Iστορίας και Συνταγματικού Δικαίου και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υγείας και Πρόνοιας της Νομικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου, του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και  του American Bar Association. Έχει εργασθεί ως διεθνής εμπειρογνώμονας για θέματα θεσμών και δικαιωμάτων στο Ουζμπεκιστάν, FYROM, Σλοβακία, Συρία, Αρμενία.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Yπουργού Παιδείας και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας , στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ως Senior Emile Noel fellow και invited speaker σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Columbia, Humboldt, Tilburg, London School of Economics). Είναι νομικός σύμβουλος σε αρκετά νομικά πρόσωπα και εταιρίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.   Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και πρώτος Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρίας του δημοσίου Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε., η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση ενεργών πολιτικών κατάρτισης.

Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Συμβουλίου του CEDEFOP, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.To 1998 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στην διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα Ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δ. Θ. Τσάτσο. 

Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ιδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου και μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων, μεταξύ των οποίων Η κρίση και η διέξοδος, (Αθήνα, Λιβάνης 2012), Θεσμοί κοινωνικής πολιτικής και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, (Αθήνα, Ν. Βιβλιοθήκη, 2009), Τα κοινωνικά Δικαιώματα (Αθήνα, Α. Σάκκουλας, 2006), Το κοινωνικό Κράτος στη μεταβιομηχανική εποχή (Αθήνα,  Α. Σάκκουλας, 1998). Άρθρα του επί των περισσότερων τομέων του διοικητικού και συνταγματικού δικαίου, όπως και της θεωρίας του δικαίου, έχουν δημοσιευτεί στον ειδικό νομικό τύπο της Eλλάδας, των HΠA, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Aγγλίας και άλλων χωρών. Δημοσιεύει επίσης συχνά εκλαϊκευτικά άρθρα στον καθημερινό τύπο της χώρας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και μέλος του πρώτου της ΔΣ, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. 

Αρθρογραφεί  κριτικά για τις νομικές και πολιτικές διαστάσεις των μνημονιακών πολιτικών και είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Μέρος της επικαιρικής αρθρογραφίας του είναι δημοσιευμένο στο ιστολόγιο greek-critical-legal.blogspot.gr.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Ξενοδοχείου ΕLISSO στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9,  στην Ξάνθη.

Μετά το τέλος της συνέντευξης θα έχετε τη δυνατότητα να την ακούσετε ολόκληρη εδώ.

 

Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά