Νίκος Λυγερός: Εντός του 2013 η εξόρυξη του ζεόλιθου Θράκης, σταθερά βήματα για ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες, υδρίτες. Ποια η άποψη του για την εξέγερση στην Τουρκία.

Εντός του 2013 εκτιμά ότι θα ξεκινήσει η εξόρυξη και η επεξεργασία του ζεόλιθου Θράκης, ο στρατηγικός αναλυτής-καθηγητής Νίκος Λυγερός.

Ο κ. Λυγερός επισήμανε ότι το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή που έχει συσταθεί για την Α.Ο.Ζ και τους υδρογονάνθρακες .

Οι εξελίξεις με τις τελευταίες αποφάσεις του Εφετείου Θράκης , που φαίνεται να ξεμπλοκάρουν την υπόθεση της επένδυσης για το ζεόλιθο είναι σε γνώση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε επίσης στο έργο της Επιτροπής για την ΑΟΖ- της οποίας είναι μέλος- εκτιμώντας ότι παρά τις καθυστερήσεις για την ανακήρυξη ο βηματισμός είναι σταθερός ενώ για το θέμα των υδρογονανθράκων και των υδριτών με έμφαση σημείωσε ότι η πρόοδος είναι ικανοποιητική.

Ο Νίκος Λυγερός βρέθηκε στην Ξάνθη προσκεκλημένος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής στη Χρύσα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’.

Στη διάρκεια της συζήτησης σχολίασε και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Τουρκία .

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

N Lygeros 3.6.2013 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τεχνολογία