ΠΗΓΑΣΟΣ : Γιορτάζουμε και επικοινωνούμε μαζί σας.

«Κάπως έτσι οραματιστήκαμε το μέλλον του ποδήλατου στην Ξάνθη και δημιουργήσαμε το Αστικό – Παιδικό ποδηλατικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά,  στην αποδοχή και υιοθέτηση από το κοινό μιας ευρύτερα φιλικής πολιτικής και αντίληψης για το ποδήλατο. Η ενασχόληση και ο τρόπος ζωής με το ποδήλατο χαρίζει σε όλους υγεία, χαρά, διασκέδαση και ένα αποδεδειγμένα καλύτερο «ΕΥ ΖΗΝ». Τα παραπάνω τονίζει ο υπεύθυνος του Αστικού – Παιδικού τμήματος στον ΠΗΓΑΣΟ  Δημήτρης Γκαγκαλίδης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 2ο Γ/σιο Ξάνθης).

«Τον περασμένο Οκτώβρη μετά από επίσκεψη του ΠΗΓΑΣΟΥ στο σχολείο μας- προς ενημέρωση των μαθητών-, συζητήσαμε και ζητήθηκε από τον πρόεδρο Βασίλη Ποιμενίδη η δημιουργία ενός διαφοροποιημένου  - από το αγωνιστικό - ποδηλατικού τμήματος, προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη οργάνωση και μεθοδευμένη ανάπτυξη και πορεία των ποδηλατιστών στην πόλη. Γρήγορα «σκεπάσαμε» κάτω από την ποδηλατική ομπρέλα του ΠΗΓΑΣΟΥ μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδήλατου, δίνοντάς τους μια οργανωμένη διέξοδο, ενημέρωση και πολλές δράσεις με κοινό παρανομαστή την αγάπη για το ποδήλατο.

Καταφέραμε πρώτα από όλα να περνάμε καλά ! Διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, συμμετέχουμε, αθλούμαστε, κοινωνικοποιούμαστε, μέσα από το ΠΗΓΑΣΟ και το ποδήλατο. Κλείσαμε την πρώτη μας σαιζόν έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες κοινωνικές και αθλητικές δράσεις, ενώ είμαστε έτοιμοι για ακόμη περισσότερες, καθώς έχουμε πλέον στην διαχείριση και κατοχή μας το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Ν. Ζυγό. Έναν χώρο που θα υπάρξει οργανωμένη και ασφαλή πραγματοποίηση πολλών και ποικίλλων δράσεων του τμήματος.

Τεράστια, σημαντική και αναντικατάστατη παραμένει η συμβολή – βοήθεια του ταμία Μιχάλη Σπανίδη, καθώς αποτελεί νομίζω τον ακρογωνιαίο λίθο στην ευρύτερη παρουσία όλων των τμημάτων και δράσεων του ΠΗΓΑΣΟΥ».  

 

 

Οι  δράσεις μας :

 

ΠΟΔΗΛΑΤΟ-  ΚΥΝΗΓΙ  ΧΑΜΕΝΟΥ  ΘΗΣΑΥΡΟΥ

 Αποκριάτικο αλλά και καλοκαιρινο-νυχτερινό. Με συμμετοχές  ομάδων και πολλούς  ποδηλάτες που ψάχνουν και βρίσκουν στην πόλη γρίφους και αινίγματα, νικώντας παράλληλα τον χρόνο και τις αποστάσεις. Προβάλλονται επιλεγμένα σημεία της πόλης, γίνονται σκόπιμε αναφορές και ενισχύονται οι παρέες και η αλληλοβοήθεια στους ποδηλάτες.

 

ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ   ΣΤΑ  ΠΟΔΗΛΑΤΑ

 

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες σφύριξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαδίδοντας την αγάπη τους για το ποδήλατο και παροτρύνοντας τις δημοτικές αρχές να δώσουν περισσότερο σημασία στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των ποδηλατιστών.

 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΟΔΗΓΟΥΣ

 

Οι μικροί κυρίως ποδηλάτες πρόσφεραν λουλούδια, χαμόγελα και την αγάπη τους σε οδηγούς που παραχωρούσαν προτεραιότητα στα ποδήλατα, σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της πόλης (σε συνεργασία με το ΚΑΝΑΛΙ 6 και το XANTHI PRESS)

 

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Επιλεγμένα ποδηλατο-παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτεχνίας που απευθύνονται σε παιδιά μαθαίνοντας σε αυτά ασφαλή οδήγηση, κυκλοφοριακή αγωγή και συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την εκμάθηση και την κυκλοφοριακή παιδεία.

 

 ΠΟΔΗΛΑΤΟ-  ΣΧΟΛΙΚΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Περιλαμβάνει 4 ενότητες παρουσίασης με συνδυασμό ομιλίας, βίντεο – ταινιών και διαδραστικών –παιχνιδιών σε θέματα : Κυκλοφοριακής αγωγής, εξοπλισμού και παρουσίασης ποδηλάτων, καθώς και σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπ/σης και αγωγής υγείας με θέμα το ποδήλατο.

 

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ   ΔΡΑΣΕΙΣ   ΠΗΓΑΣΟΥ

 

Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων (κυνήγι θησαυρού), των Γιορτών νεολαίας (ιατρική ημερίδα), όπως και σε θεσμοθετημένες  περιφερειακές γιορτές (παραποτάμια Παιδική ποδηλατοβόλτα στη Σταυρούπολη - RNBF)

 

 

«ΣΤΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

Καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα με το οποίο  αναδεικνύουμε κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα του συλλόγου έναν ανθιώτη που μετακινείται στη δουλειά του με ποδήλατο.

 

«ΑΚΑΔΗΜΙΑ …ΠΗΓΑΣΟΣ»

Φέραμε τους γονείς και τους μαθητές ποδηλάτες σε άμεση σχέση και επαφή με τον «αγωνιστικό» ΠΗΓΑΣΟ με στόχο την μελλοντική  ένταξη αθλητών στα τμήματα του συλλόγου και την με κάθε είδους υποστήριξη στις αγωνιστικές δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ.

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ  

ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΕΣ

Καθιερώσαμε από τον Μάιο τις νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες, θεσμός που φέρνει κοντά στον σύλλογο ένα ευρύ κοινό από φίλους του ποδήλατου, καθώς προβλέφτηκε ημέρα και ώρα (Τετάρτη στις 21.00) έτσι ώστε να βολεύει όλους. Η δράση ενισχύει τους δεσμούς των ποδηλατιστών και δημιουργεί παρέες και φίλους με κοινό παρανομαστή την αγάπη για το ποδήλατο.

 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ  ΥΓΕΙΑΣ

 

Αν η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό, τότε η ενασχόληση με τον αθλητισμό και το ποδήλατο, θα πρέπει να βρίσκεται στις άμεσες και κύριες προτεραιότητες ενός ερασιτεχνικού σωματείου. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ καλύπτει την ενημέρωση και πληροφόρηση σε θέματα υγείας με τον πλέον επιστημονικά καταρτισμένο τρόπο χρησιμοποιώντας τα πλέον εξειδικευμένα πρόσωπα (παιδίατρος) προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 ΜΑΣΚΩΤ… «ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ»

 

Η προσέγγιση στα παιδιά και η μύησή τους στον κόσμο του ποδήλατου γίνεται ευκολότερη και πιο θελκτική με την μασκότ ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ να τους πλησιάζει και να μιλά σε αυτά για το ποδήλατο. Τα παιδιά αποτελούν την βάση για την γαλούχηση των μελλοντικών γενεών που θα υποστηρίξουν το ποδήλατο και ο ……Πηγασούλης το ξέρει καλά !!

 

…….και συνεχίζουμε   !!

 

Αστικό – Παιδικό   ποδηλατικό τμήμα

 ΠΗΓΑΣΟΣ   Ξάνθης

 

 

 
   

 

 

 

 

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά