Δεν δίνει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις το Υπ.Οικονομιοκών/ Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης λογιστών Ξάνθης

Δεν βρέθηκε κοινός τόπος στη χθεσινή συνάντηση των φοροτεχνικών με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να συνεχισθεί χωρίς αγκυλώσεις, καθυστερήσεις και βεβιασμένες κινήσεις η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τόνισε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ‘Ένωσης λογιστών-φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ν.Ξάνθης κ. Φίλιππος Παραστατίδης.

Η αποχή που αποφάσισε η Ομοσπονδία –ΠΟΦΕΕ- των φοροτεχνικών προκειμένου να εξεταστεί από το υπουργείο το αίτημα της για ορθό επανακαθορισμό των ασφυκτικών ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, λήγει τη Δευτέρα οπότε και θα επανακαθορίσει τη στάση της η ΠΟΦΕΕ, μετά την άρνηση του υπουργείου να δοθεί παράταση.

Ο κ. Παραστατίδης γνωστοποίησε ότι η κατά τρεις μήνες μείωση της χρονικής περιόδου υποβολής των δηλώσεων (σ.σ.: από πεντάμηνη, φέτος ορίστηκε σε δίμηνη) παρουσιάστηκε από το υπουργείο ως μνημονιακή επιταγή .

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης εξήγησε ότι η κινητοποίηση των φοροτεχνικών εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων ακριβώς επειδή παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα και στο σύστημα αλλά κυρίως με τις καθυστερήσεις βεβαιώσεων αποδοχών που δεν έχουν σταλεί ακόμη όπως και με τις βεβαιώσεις τόκων.

Πέραν αυτών οι αλλαγές σε αναλυτικά ή πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται κατά την υποβολή έχουν αυξήσει τον αναγκαίο χρόνο για την ορθή συμπλήρωση και οι λογιστές ζητούν παράταση, μεταξύ άλλων, για την αποφυγή λαθών ή παραλείψεων που θα επιβαρύνουν την εκκαθάριση μιας δήλωσης.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον Φ.Παραστατίδη.

Parastatidis 19072013 by Radio899 on Mixcloud

Οικονομικά
Πολιτικά